Prima spustila web Mazlíček, propojí ho s Krejzovými

pondělí, 26. listopadu 2018, 13:05 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Prima má nový web PrimaMazlíček, sloužit bude i k ochraně zvířat. Úzce ho propojí se seriálem Krejzovi

Zdroj: Prima Mazlíček

Zdroj: Prima Mazlíček

Televize Prima spustila web www.primamazlicek.cz. Oslovit s ním chce majitele domácích mazlíčků i lidi, kteří chtějí bojovat za práv zvířat. Tato nová platforma vytváří prostředí, které má sloužit jako systém ochrany vztahu člověka a zvířete, ale zároveň bude spojovat široké spektrum lidí, kteří mají podobné cíle, například boj za zpřísnění trestů v rámci týrání zvířat. Projekt se úzce propojí se seriálem Krejzovi, kde zvířecí miláčci hrají významnou roli.

„Stránky nebudou sloužit jen pejskařům a kynologům, ale všem milovníkům zvířat. Naším cílem je nejen evidence a řešení případů, se kterými se na nás diváci obrátí, ale i bezprostřední pomoc a v neposlední řadě tlak na zákonodárce, pokud jde o ochranu zvířat,“ vysvětluje Jitka Obzinová, ředitelka zpravodajství FTV Prima.

Na webu najdou čtenáři nejen aktuality, ale i upozornění na akce či poradnu. Součástí je také interaktivní mapa naděje, kam mohou uživatelé přidávat tipy na místa, kde se vyskytují množírny nebo týraná zvířata. Následně se jimi zabývat i redakce, která slibuje, že „příspěvek projde, vyhodnotí a následně udělá vše, aby pomohli“.

Součástí webu je také interaktivní mapa naděje, zdroj: FTV Prima.

Součástí webu je také interaktivní mapa naděje, zdroj: FTV Prima.

Na vzniku projektu se podílel Josef Habas Urban, scénárista a autora knihy Zloděj psů. 

-stk-