Provozovatel CS filmu či TV War jedná s čínskou JSBC

čtvrtek, 22. listopadu 2018, 14:30 TV, Aktuality MediaGuru

Jednání se mají vést o spolupráci v oblasti akvizic a výroby pořadů.

Československá filmová společnost, která provozuje řadu tematických televizních stanic a také online video službu, se v tomto týdnu sešla k jednání s čínskou mediální skupinou JSBC. Předmětem jednání měly být především možnosti spolupráce v oblasti akvizic a výroby televizních pořadů pro český a čínský mediální trh, potvrdil MediaGuru.cz vlastník Československé filmové společnosti Leoš Pohl. Jednání mají příští rok pokračovat.

Společnost Jiangsu Broadcasting Corporation (JSBC) je třetí největší čínskou televizní skupinou. Provozuje celkem 14 televizních kanálů. Dva z nich jsou satelitní a vysílají pro jihovýchodní Asii. Společnost dále provozuje jedenáct rozhlasových stanic, filmové studio, síť kin a specializované multimediální kanály. Značka JSBC patří mezi 500 nejcennějších čínských značek a má hodnotu přibližně 5,6 miliardy juanů (přibližně 19 miliard korun).

Československá filmová společnost provozuje na českém trhu vysílání stanic CS film, CS mini, Horor film, War svět válek (placené), Kinosvět (bezplatná) a také online službu Film Popular. Většinovým vlastníkem Československé filmové společnosti je Leoš Pohl (75 %). V loňském roce vytvořila obrat ve výši 48,6 mil. Kč, což bylo o tři procenta víc než v roce 2016. Zisk po zdanění představoval 3,57 mil. Kč.

-mav-