Seznam.cz ceny pro rok 2019 příliš nemění, láká TV klienty

pondělí, 5. listopadu 2018, 12:40 Internet & Mobil MediaGuru

Internetová společnost Seznam.cz zveřejnila obchodní politiku pro rok 2019.

Foto: Seznam.cz

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz zvýší reklamní ceny v příštím roce jen u některých formátů, konkrétně má jít o nativní inzeráty nebo Skyscraper na domovské stránce. Většinu formátů mají ale inzerenti i v příštím roce pořídit za stejné ceny jako letos, nebo dokonce levněji. Důvodem uchování, či dokonce snížení, cen je podle Seznamu meziroční navýšení objemu reklamního prostoru. Za jeho nárůstem má stát zvýšená konzumace obsahu, zavedení nových inzertních formátů a rozšiřující se reklamní síť.

Spolu s novým ceníkem zveřejnil Seznam.cz i podmínky pro včasný nákup na následující rok. „Naše obchodní politika zůstává pro rok 2019 neměnná. Zlevněním části reklamních pozic chceme oslovit k využití garantované formy nákupu bannerové a video reklamy co nejvíce inzerentů. Třeba i těch, kteří pocítili nedávné zdražení inzerce na televizním trhu. Pokud si zadavatelé objednají reklamu do poloviny února, mají možnost získat garantovaný prostor pro celý rok 2019 vůbec nejvýhodněji,“ uvedl Martin Švarc, obchodní ředitel společnosti Seznam.cz.

Podle Švarce budou v následujících dvanácti měsících největším trendem v přímém prodeji zejména brandové a nestandardní formáty. Seznam.cz zařadil letos do prodeje několik nových formátů, jako například Mobile Square Premium, Interscroller či Seznam Native, a zároveň rozšířil svou reklamní síť.

Seznam.cz patří v České republice k největším provozovatelům internetové reklamní sítě. Jeho inzertní dosah aktuálně obsahuje více než tři tisíce webů v partnerské a vlastní síti s průměrným měsíčním zásahem 6,8 milionů reálných uživatelů (podle zářijových dat výzkumu Netmonitor). Letos nabídl zadavatelům o 15 % více inzertního prostoru než v předchozím roce. Podíl profesionálního redakčního obsahu v síti společnosti dnes představuje přes 95 % impresí. Největší nárůst poptávky po reklamě zaznamenal Seznam.cz na své domovské stránce, Seznam Zprávách a magazínu Proženy.cz.

Změna ceníku vstoupí v platnost od 1. 1. 2019. Stejně jako v minulosti společnost počítá s jeho pravidelnými aktualizacemi s ohledem na vývoj trhu.

-mav-