Síť drogerií a lékáren Teta koupila Apotek.cz

čtvrtek, 15. listopadu 2018, 15:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Teta nadále posiluje svou pozici na lékárenském trhu, kupuje internetovou lékárnu Apotek.cz.

Zdroj: FB Apotek.cz

Zdroj: FB Apotek.cz

Společnost Solvent ČR, provozující síť drogerií a lékáren Teta a online projekt sLéky.cz, kupuje internetovou lékárnu Apotek.cz.

„Pokračujeme v naší strategii. V oblasti rozvoje prodeje volně prodejných léků a doplňků se velmi dobře etabloval náš elektronický obchod sLéky.cz. Nyní se nám otevřela možnost akvizice, kterou jsme využili, protože je pro nás velkou příležitostí posunout se dál. Cílem je zařadit se mezi top tři hráče. Data o tomto trhu nejsou úplně dostupná, ale myslím si, že už k tomu nemáme moc daleko. Apotek.cz má velikost dvou třetin sLéky.cz, skokově jsme tak zvýšili náš internetový obrat o 60 %,“ řekl David Vejtruba, marketingový ředitel společnosti Solvent ČR.

Od akvizice si Solvent slibuje zlepšení provozu stávající online lékárny sLéky.cz, a to díky přímému napojení na distributora. „Apotek.cz sídlí přímo u distributora v Brandýsku na Kladensku. Objednávky tak můžeme přímo předávat distribuční firmě Pharmos. Rovnou tak dostáváme i balíčky pro naše jednotlivé zákazníky, které připravujeme k expedici, což je pro nás extrémně efektivní. Proto jsme uzavřeli provozovnu na Koněvově ulici v Praze a sloučili provoz pro sLéky.cz a Apotek.cz do Brandýsku,“ uvedl Vejtruba.

Rok 2019 bude pro Tetu rokem slučování těchto dvou značek a jejich zařazení do strategie Teta lékáren. V těch aktuálně probíhá speciální akce k představení nového konceptu a otevření pěti přebrandovaných prodejen – v Českých Budějovicích, Jihlavě, Kostelci nad Černými lesy a dvou pražských na Novodvorské a v Březiněvsi. V současnosti má Teta 13 kamenných poboček, do budoucna ale počítá až se stovkou. 

Teta lékárny se tak chce prosadit na velmi konkurenčním lékárenském trhu. Největším řetězcem je v současnosti Dr. Max, čítající přes 420 poboček. Dále zde fungují lékárny Benu, které mají přes 200 poboček, Devětsil (25) či Na zdraví (14). Ze sítí sdružující nezávislé lékárny je to Moje lékárna s 380 poboček, Alphega (270), PharmaPoint (230), CoPharm (211), Magistra lékárna (200) či Družstvo lékáren (57). Mnozí hráči prodávají i online, kromě Dr. Maxe a Benu, dále Lékárna.cz a Pilulka.cz, která má dnes téměř tři desítky kamenných lékáren.

-stk-