V Ostravě bylo otevřeno centrum Outlet Arena Moravia

pátek, 23. listopadu 2018, 10:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Největší outletové centrum v Moravskoslezském kraji má zatím 51 obchodů, jejich počet chce zvyšovat na 70.

Foto: Outlet Arena Moravia

Foto: Outlet Arena Moravia

V Ostravě v ulici Hlučínská byla ve čtvrtek 22. listopadu otevřena nová Outlet Arena Moravia. Jedná se o největší outletové centrum v Moravskoslezském regionu, ve kterém se v současnosti nachází více než 50 obchodů převážně módních značek.

Outlet Arena Moravia se má zaměřovat na prodej světových i tuzemských značek s uváděnou slevou 30-70 % po celý rok. V této chvíli se v ní nachází celkem 51 obchodů. Jsou zde módní značky jako GAS, Gant, Desigual, Blažek či Rip Curl. V oblasti krásy a zdraví jsou zastoupeny FAnn Parfumerie, Yves Rocher nebo například dm drogerie markt. Sportovní oblečení je k dostání v obchodech jako Adidas, Puma či Bushman. V neposlední řadě je možné se občerstvit v provozovnách KFC, Burger King, Fruitisimo a nebo například Costa Coffee.

„Aktuálně otevíráme první fázi projektu, ve které počítáme s cca 70 obchody. V nejbližší době pro Outlet Arenu Moravia otevřeme i další značky jako Tom Tailor, Jerem, Levis aj. V blízké budoucnosti přistoupíme také k dokončování další etapy výstavby, ve které rozšíříme nabídku o dalších 30 až 40 obchodů,“ říká Michal Blovský, zástupce developerské společnosti TK development.

Svou velikostí je Outlet Arena Moravia největší v Moravskoslezském regionu a její spádová oblast zahrnuje zhruba 1,5 milionu obyvatel. Kromě třetího největšího města v ČR Ostravy zasahuje široké okolí Moravy, Slezska, ale i jižní Polsko a západní Slovensko. Uvnitř Outlet Areny Moravia se nachází 800 parkovacích míst. Zákazníkům je k dispozici pravidelná autobusová kyvadlová doprava zajišťující spojení s centrem města, které je vzdáleno 10 minut jízdy. V docházkové vzdálenosti se nachází i zastávka tramvaje.

Developer TK Development byl v minulosti i u zrodu outletového centra Fashion Arena v pražských Štěrboholích. Dispozičně jsou si oba projekty velmi podobné. Jsou koncipovány ve tvaru oválné galerie s parkovištěm uprostřed.

-mav-