VLM: Luboš Palata píše pro Deník seriál Evropa pro Čechy

pátek, 23. listopadu 2018, 11:00 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Do skupiny Vltava Labe Media přišel Luboš Palata, pro Deník připravuje seriál o Evropské unii.

Luboš Palata, foto: Deník

Luboš Palata, foto: Deník

Zpravodajský titul Deník společnosti Vltava Labe Media připravil nový seriál „Evropa pro Čechy“. Hlavní myšlenkou projektu je informovat společnost o vlivu Evropské unie na každodenní život občanů v České republice. Autorem tohoto seriálu je Luboš Palata.

„Cílem našeho nového seriálu není propagace Evropské unie, ale snaha o to, co nejsrozumitelněji vysvětlit mnohdy komplikované dění v EU, jeho význam pro Českou republiku, i roli a postoje českých představitelů v tomto dění. Pokud má náš seriál něčemu napomoci, pak tomu, aby čtenáři Deníku, nejčtenějšího seriózního deníku v Česku, Evropské unii lépe porozuměli,“ řekl k novému projektu Roman Gallo, ředitel redakcí Deníku.

Luboš Palata je dlouholetým zahraničně-politickým analytikem českých deníků (prošel Hospodářskými novinami, Lidovými novinami a naposledy MF Dnes) i zahraničních deníků (polské Gazety Wyborczy, slovenského SME). Je nositelem několika novinářských cen, včetně ceny Ferdinanda Peroutky a rakouské ceny Psaní pro střední Evropu.

„Luboš Palata je mezi českými novináři jedním z nejlepších odborníků na Evropskou unii, kterou se intenzivně zabývá posledních deset let své novinářské kariéry. Jsem proto velmi rád, že se Luboš stal součástí našeho týmu,“ uvedl k nově vzniklé spolupráci Gallo.

-mav-