WPP spojuje agentury Wunderman a JWT

úterý, 27. listopadu 2018, 07:30 Reklama MediaGuru

Komunikační skupina WPP fúzuje další komunikační agentury uvnitř své sítě.

Mel Edwardsová, foto: Wunderman

Mel Edwardsová, foto: Wunderman

Komunikační skupina WPP se rozhodla sloučit svou kreativní agenturu JWT s digitální agenturou Wunderman. Spojením vzniká nový subjekt Wunderman Thompson. Změna se má dotknout 20 tisíc zaměstnanců na 90 trzích světa.  

Wunderman Thompson se má profilovat jako komplexní agentura na kreativní, datové, obchodní, konzultační a technologické služby.

Do čela nově vzniklé agentury se postaví globální generální ředitelka Wundermanu Mel Edwardsová. Tamara Ingramová, generální ředitelka J. Walter Thompson, se stane předsedkyní nové společnosti.

Jde o druhou významnou fúzi uvnitř WPP poté, co byl do čela skupiny jmenován v letošním září Mark Read, který vystřídal Martina Sorrella. V říjnu vznikla agentura VMLY&R spojením agentur VML a Young & Rubicam (Y&R) s cílem propojit digitální a kreativní nabídku obou agentur, a to na globální bázi.

JWT se označuje jako nejstarší kreativní agentura na světě, její vznik je datován do roku 1896.  Od roku 2015 je na českém trhu součástí pobočky Young & Rubicam Group. Agentura Wunderman byla založena v roce 1958, v současnosti operuje na 70 trzích. Zaměřuje se na direct marketing, datovou analytiku, CRM a věrnostní programy.

-mav-