Kampaň v New Yorku má přilákat turisty z USA do ČR

čtvrtek, 20. prosince 2018, 08:00 Reklama, Aktuality MediaGuru

V centru New Yorku běží kampaň na podporu příjezdového cestovního ruchu do České republiky z USA.

Zdroj: Letiště Praha

Zdroj: Letiště Praha

Letiště Praha, agentura CzechTourism, Prague City Tourism a Středočeská centrála cestovního ruchu spustily reklamní kampaň v New Yorku. Ta má za cíl představit na americkém trhu Prahu a střední Čechy jako atraktivní a bezpečnou destinaci a podpořit příjezdovou turistiku ze Spojených států.

Kampaň na podporu turismu v Praze a Středočeském kraji potrvá až do konce letošního roku a zahrnuje přibližně jeden tisíc reklamních pozic ve vlacích newyorského metra a celkem 80 reklamních ploch ve vestibulu zastávky metra na 53. ulici a 5. avenue přímo v centru Manhattanu.

Kampaň z dílny kreativní agentury Loosers využívá slogan „No Spoilers. See It Live“, který odkazuje na osobní zážitky z poznávání Prahy a okolí.

Zdroj: Letiště Praha

Zdroj: Letiště Praha

Zdroj: Letiště Praha

Zdroj: Letiště Praha

„Počet odbavených cestujících na přímých linkách do Severní Ameriky letos meziročně vzrostl o téměř 67 %. Příští rok očekáváme díky nové lince do Newarku další nárůst. To potvrzuje vysoký potenciál USA pro rozšíření leteckých spojení do Prahy,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha. Součástí kampaně jsou také webové stránky www.seeitlive.travel.

Kampaň v New Yorku je první z řady reklamních aktivit zaměřených na podporu příjezdového cestovního ruchu na vybraných trzích. V roce 2019 by na ni měla navázat obdobná kampaň v asijských zemích.

-stk-