Latuske pracuje pro realitní fond ZDR Investments

čtvrtek, 13. prosince 2018, 16:30 Lidé MediaGuru

Roman Latuske se po odchodu z Economie rozhodl pokračovat v nemediálním sektoru.

Roman Latuske

Roman Latuske

Bývalý generální ředitel společnosti Economia Roman Latuske začal pracovat pro realitní fond ZDR Investments. Z pozice člena správní rady zodpovídá za český i evropský business development. „Po 20 letech si tedy nyní dávám od médií trochu oddech,“ sdělil MediaGuru.cz. Svůj případný budoucí návrat do médií ale nevylučuje. 

Roman Latuske odešel z pozice generálního ředitele a předsedy představenstva Economie letos v září, a to po čtyřech letech. Vedením Economie byl po jeho odchodu dočasně pověřen Michal Brejcha, předsedkyní představenstva se stala Zuzana Řezníčková, která je zároveň generální ředitelkou BM Management.

Fond ZDR Investments má licencí České národní banky, zahájil svou činnost k 1. 1. 2018. Zaměřuje se na investování do retailových nemovitostí. V portfoliu jsou především nemovitosti pro maloobchod a navazující logistiku. K hlavním nájemcům patří nadnárodní řetězce německých skupin REWE a Tengelmann, dánský JYSK a mezinárodní logistické společnosti UPS a Schenker. Investorům fond nabízí dividendové a růstové akcie. Za období 01-09/2018 dosáhla výkonnost fondu v třídě růstové 7,62 % a v třídě dividendové 7,66 %. Fond je majitelem 11 plně obsazených nemovitostí. Objem aktiv spravovaných fondem na konci 3. čtvrtletí atakoval hranici 500 mil. Kč. Do konce roku je v plánu rozšíření fondu o další dvě retailové nemovitosti.

-mav-