Na trh vstupují nové časopisy pro cyklistiku a volný čas

středa, 12. prosince 2018, 10:30 Aktuality, Tisk MediaGuru

Magazíny Outdoor guru a Bike guru uvádí společnost Medialight.

Koncem listopadu vydala společnost Medialight první ze dvou nových volnočasových titulů – Outdoor guru. Ještě v prosinci letošního roku vyjde Bike guru a oba tituly se mají během roku doplňovat v periodicitě čtyřikrát, respektive šestkrát ročně. Oba časopisy jsou určeny aktivním čtenářům, vyznávajícím pohyb v přírodě. Vyplývá to z registrací značek na Ministerstvu kultury.

Nové volnočasové tituly tak rozšiřují portfolio periodik, jejichž první vydání společnost Medialight uvedla na trh v srpnu 2018. Jedná se o tituly UVA – užitkové vozy a autobusy, Centurion (vychází ve dvou verzích) a Kometa news.

Časopis Bike guru má cílit na vyznavače cyklistiky, přinášet testy, srovnání jízdních kol, rozhovory s bikery či kalendáře pořádaných akcí.

Magazín Outdoor guru je určen aktivním čtenářům v turistice, sportu, cestování a pohybu v přírodě. Stálými rubrikami jsou mimo jiné testy a srovnání outdoorového oblečení, vybavení pro horskou a jinou turistiku, rozhovory, reportáže či vývoj v použitých materiálech a technologiích.

V segmentu výše uvedených nových časopisů tak dochází ke změně. Z trhu naopak odešly magazíny Bike Peloton a Outdoor, které dosud vydávala Mladá fronta.

-mav-