Óčko Black má licenci, nová televize začne v prosinci

pátek, 7. prosince 2018, 07:40 TV MediaGuru

Ještě v letošním roce spustí své vysílání čtvrtá televize ze skupiny Óčko.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Stanice O, provozovatel hudebních stanic rodiny Óčko, získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci na vysílaní stanice Óčko Black. Ta se zaměří na na hip hop žánr s důrazem na americkou a česko-slovenskou hudební scénu. Vedle hip-hopu nabídne především hudební styly jako R&B, rock and roll, soul či reggae.

„Inspirací k uvedení stanice Óčko Black je rostoucí byznys kolem hudebního směru hip-hop,“ řekl už dříve MediaGuru.cz generální ředitel televize Óčko Štěpán Wolde. Televizi se tak nabízejí synergie plynoucí v současnosti už z mainstreamové komunity, která se na hip-hop váže.

Stanice O chce nový televizní kanál nabídnout k distribuci placeným operátorům na kabelu, satelitu či IPTV. Cílovou skupinou by měli být diváci ve věku 15-30 let, spíše městského typu. Vysílání má televize zahájit ještě v letošním prosinci, odstartuje ale v nabídkách menšího počtu operátorů, než původně zamýšlela.

Stanice O už v současnosti provozuje vysílání stanic Óčko, Óčko Gold a Óčko Expres. 

Nejde ale o jediné nové hudební stanice na českém trhu. V novém roce mají zahájit své vysílání další placené stanice. Jde o kanál LaLa TV na způsob kdysi populárních Zpívánek, určeného pro nejmenší diváky v ČR a na Slovensku, a stanici Senzi TV s nabídkou českých interpretů zaměřenou naopak na starší ročníky.  

-mav-