Olomoucký kraj vypsal tendr na čtyřletou propagaci regionu

středa, 19. prosince 2018, 08:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Celková hodnota zakázky představuje 16,5 milionu Kč, propagaci v předchozích čtyřech letech zajišťovala TK Plus.

Olomoucký kraj vypsal veřejnou zakázku na čtyřletou propagaci regionu v tuzemsku, jejíž odhadovaná hodnota je 16,5 milionu korun. V předchozích čtyřech letech Olomoucký kraj propagovala prostějovská společnost TK Plus, ve které má podíl sportovní manažer Miroslav Černošek.

Hejtmanství výběrové řízení na podzim vyhlásilo kvůli tomu, že letos skončí čtyřletá smlouva s agenturou TK Plus. Výsledky tendru na propagaci Olomouckého kraje v letech 2019 až 2022 zatím nebyly zveřejněny.

Plánovaná zakázka se týká propagace Olomouckého kraje při sportovních, kulturních a společenských akcích organizovaných v tomto regionu i v celé ČR. Reklama má upozornit na možnosti aktivní turistiky, sportovních aktivit, kulturní, historické a technické památky i přírodní krásy Olomouckého kraje.

Hejtmanství v letech 2015 až 2018 za propagaci ročně platilo 4,5 milionu korun. Krajskou zakázku v celkové hodnotě 18 milionů korun tehdy vyhrála agentura TK Plus, která tyto marketingové služby pro kraj zajišťovala už v předchozích letech.

Samosprávy v Olomouckém kraji každoročně investují do propagace milionové částky. Společnost TK Plus uspěla v tendru na roční propagaci Prostějova na sportovních a kulturních akcích. Prostějov letos za tyto služby zaplatí agentuře zhruba dva miliony korun. Dosavadní smlouva s marketingovou agenturou TK Plus, která za léta 2014 až 2017 od radnice dostala 14 milionů korun, skončila loni.

Agentura TK Plus letos vyhrála i výběrové řízení na tříletou propagaci města Olomouce v tuzemsku. Radnice jí za tyto služby zaplatí šest milionů korun. Do výběrového řízení, jehož vítěz byl vybrán v polovině dubna, přišly dvě nabídky.

Marketingová společnost TK Plus se specializuje především na pořádání sportovních a kulturních podniků. Mezi její hlavní aktivity patří tenisový turnaj UniCredit Czech Open a atletický mítink Zlatá tretra Ostrava.

-čtk-