Podíl Benziny na trhu je letos 23 %, chce další řetězce

pátek, 28. prosince 2018, 08:05 Aktuality, Marketing MediaGuru

Benzina se nebrání převzetí dalších řetězců, letošní podíl ve výši 23 procent hodlá navýšit.

Foto: Benzina

Foto: Benzina

Benzina (skupina Unipetrol) uzavírá rok 2018 s tržním podílem na prodeji pohonných hmot v České republice ve výši 23 %. Nejnovějšími přírůstky jsou čerpací stanice v Brtnici u Jihlavy a v pražských Horních Počernicích. V příštím roce se chce Benzina zaměřit na další růst, rozšiřování nabízených služeb a rozvoj tankovacích karet.

„Letos na jaře jsme dokončili převzetí části čerpacích stanic od společnosti OMV a další čtyři stanice jsme převzali formou franšízingu. Po převzetí se nám daří na stanicích zvyšovat objemy prodaných hmot i doplňkového prodeje a občerstvení. Jsme otevřeni pod naší značkou okřídleného koníka přivítat další čerpadláře či převzít konkurenční řetězec,“ řekl Marek Zouvala, ředitel společnosti Benzina.

V letošním roce Benzina pokračovala také v modernizaci svých stanic a v rozšiřování svého konceptu občerstvení, který nazývá Stop café. „Prodej občerstvení rekordně roste, za posledních šest let o bezmála 300 procent. Občerstvovací bistro StopCafé je nyní součástí dvou třetin našich stanic. Všude tam, kde je to technicky možné, chceme StopCafé zavést,“ sdělil dále Zouvala.

V příštím roce se Benzina mimo jiné zaměří na rozvoj samoobslužných expresních stanic. K pěti současným chce přidat další. Rozšíří také počet stanic pro oboustranné tankování paliv a AdBlue do kamionů a navýší počet míst, kde půjde dobít elektrickou energii. „V příštím roce bychom chtěli mít přes dvacet takto vybavených stanic. Půjde-li vše dle plánu, začneme také s instalací vodíkových stojanů v Litvínově a Praze na Barrandově,“ uvedl Marek Zouvala.

-mav-