S „vyřešením“ DVB-T2 operuje ve své kampani i Digi TV

čtvrtek, 6. prosince 2018, 11:20 Aktuality, TV, Reklama MediaGuru

Operátor internetové a satelitní televize Digi TV upozorňuje diváky ve své kampani na to, že předplacením operátora jim nevzniká „problém" s přechodem na DVB-T2.

Zdroj: Digi TV

Zdroj: Digi TV

Televizní operátor Digi TV láká před Vánoci nové zákazníky na možnost získání tabletu Lenovo, nebo tříměsíčního sledování Digi TV zadarmo, případně zpřístupnění sportovních kanálů Digi Sport na půl roku zcela zdarma. Jako bonus nové zákazníky upozorňuje také na to, že si předplacením Digi TV „vyřeší“ problém s přechodem na vysílání v novém standardu DVB-T2.

„Našich zákazníků, ať už satelitní Digi TV či televize přes internet, se přechod na nový vysílací standard nijak nedotkne. Naproti tomu u klasické televize přes anténu si lidé většinou budou muset pořídit buď set-top box, nebo nový televizor. A pak zjistí, že sice mají moderní přístroj, ale například Novu a Primu stejně budou nadále přijímat v nižším rozlišení. U Digi TV mohou naproti tomu sledovat v HD kvalitě více než padesát televizních kanálů včetně všech stanic Novy a Primy,“ uvedla Iveta Šlapalová, ředitelka zákaznických služeb Digi TV.

Kampaň běží výhradně v digitálních kanálech. Využívá především výkonnostních PPC reklam v kombinaci s cílenými displejovými plochami. Důraz klade i na sociální sítě, především na Facebooku, Instagramu a YouTube. Pracuje také s formáty cílené HbbTV reklamy a interaktivními bannery pro chytré telefony.

Český televizní operátor Digi TV nabízí na satelitu i přes internet nabídku více než sta televizních kanálů, které pokrývají klíčové žánry – od filmů, seriálů, dokumentů a pohádek až po sportovní přenosy. 

Podoba vizuálu z kampaně Digi TV

Podoba vizuálu z kampaně Digi TV

S nutným přechodem na DVB-T2 pracuje ještě výrazněji ve svých kampaních také satelitní operátor Skylink. V jeho případě ale zakročil i Městský soud v Praze, podle kterého Skylink musel zastavit reklamní kampaň proti pozemnímu televiznímu vysílání. Skylink v rámci reklamní kampaně šířil informace, že po přechodu na DVB-T2 přijdou diváci o televizní signál a jedinou možností je přejít na placené satelitní vysílání.  Skylink poté předmětné formulace odstranil a zároveň se proti opatření odvolal.

-mav-