Schéma ČT1: Rapl půjde v pondělí, Kopta show v neděli

úterý, 18. prosince 2018, 11:25 TV MediaGuru

Česká televize ponechává na svém prvním kanálu obvyklou strukturu programového schématu.

Jarní novinky ČT, foto: ČT

Jarní novinky ČT, foto: ČT

Druhá řada seriálu Rapl se divákům ČT1 poprvé představí v pondělí 7. ledna. Česká televize pokračování detektivního seriálu tak ve svém vysílání v roce 2019 zařazuje do obvyklého vysílacího okna, které vyhradila pro detektivní žánr. V pondělí večer se vzápětí představí další novinka, komediální seriál Most! autorů Jana Prušinovského a Petra Kolečka. I v tomto případě pokračuje ČT v nastaveném uspořádání jednotlivých žánrů své původní tvorby.

Úterní večery budou v lednu vyhrazeny na ČT1 českým filmům (Pupendo, Báječná léta pod psa, Fair play, Revival). Ve středu nabídne první kanál ČT cyklus povídek Nejlepší trapasy a ve čtvrtek dokumentární seriál Život je pes.

Do pátečního prime-time umístila ČT podle očekávání nový seriál Strážmistr Topinka. Hlavní postava je divákům známá ze seriálu Doktor Martin, který ČT1 dříve vysílala rovněž v pátečním večeru. Následují tradiční páteční pořady 13. komnata a Všechnopárty.

Sobotní večery patří na ČT1 převážně zábavním pořadům (konkrétně Zázraky přírody) a nedělní původní dramatické tvorbě. Leden nejprve přinese reprízu detektivních filmů Případ pro malíře a Případ pro lyžaře, od neděle 27. ledna se ve vysílání začnou objevovat nově připravené filmy podle detektivek Hany Proškové – prvním bude Případ dvou sester. Od 21:45 naváže zcela nová talk show nazvaná Kopta show, do které si moderátor Václav Kopta bude zvát vždy tři osobnosti.

Programové schéma ČT1 pro leden 2019

  po út st čt pá  so ne
20:00 Rapl II český film  Nejlepší trapasy Život je pes Strážmistr Topinka Zázraky přírody Případ pro malíře
21:00 Most!   Černí baroni Gejzír 13. komnata   168 hodin
21:30 Reportéři ČT Columbo   Máte slovo s M. Jílkovou Všechnopárty zahraniční film Kopta show

Zdroj: Česká televize

V lednu se ale nepředstaví všechny nové pořady, které si ČT pro jaro 2019 připravila. Další pořady budou zařazovány v průběhu února a března. O všech novinkách ČT pro jarní vysílání 2019 jsme psali zde.

-mav-