T-Mobile začíná prezentovat produkty ve virtuální realitě

čtvrtek, 13. prosince 2018, 10:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Na své prodejně v Praze na Roztylech vytváří T-Mobile zónu virtuální reality, v níž prezentuje své produkty.

Zdroj: T-Mobile

Zdroj: T-Mobile

Mobilní operátor T-Mobile začíná testovat prezentaci produktů ve virtuální realitě. V pilotní prodejně na pražských Roztylech vybudoval zónu virtuální reality, kde si mohou zákazníci v prostředí domácnosti vyzkoušet hned několik produktů a služeb.Další prodejny budou následovat v příštím roce.

„Spojili jsme příjemné s užitečným. Zákazníci se nejenom seznámí s našimi produkty, ale zároveň se i zabaví a rychleji jim uteče čas na prodejně,“ říká Jiří Šrajer, senior manažer podpory a rozvoje rezidentního prodeje, a dodává: „Jsme přesvědčeni, že v zažití produktů na vlastní kůži je budoucnost.“

Základem zóny virtuální reality jsou virtuální VR brýle – Samsung Gear VR a Samsung Galaxy S9+ –, které jsou na prodejně k dispozici po dvou kusech. Virtuální realita přiblíží službu Magenta 1, která nabízí spojení mobilních a pevných služeb pod jednu smlouvu. Blíže se bude možné seznámit s nabídkou televize a internetu, u kterého operátor navíc ukazuje možné způsoby připojení, či se zařízením Chytré auto, jenžpřináší okamžité informace o stavu vozidla, mapuje aktuální jízdní vlastnosti i lokalizaci auta. Prostředí domácnosti si zákazníci mohou sami prozkoumat a projít. Kromě seznámení se s produkty je čeká i několik překvapivých momentů, z obývacího pokoje se tak mohou rázem octnout na druhé straně zeměkoule nebo například v podmořském světě.

Softwarové řešení, postavené s pomocí technologie Unity3D, vyvinula česká softwarová společnost PresentiGo. Samotnou zónu navrhla a vyrobila agentura Havas.

-stk-