TV Nova zařadí na jaře reality show The Voice

pondělí, 3. prosince 2018, 06:30 TV MediaGuru

Nova na jaře vsadí i na hudební reality show The Voice, v minulém týdnu už anoncovala MasterChef Česko.

Zdroj: TV Nova

Zdroj: TV Nova

Televize Nova potvrdila, že do svého jarního vysílání v příštím roce nasadí světový hudební formát reality show The Voice. Zároveň oznámila, že jedním ze čtyř koučů, kteří budou v pořadu účinkovat, je zpěvák a muzikant Vojtěch Dyk. Jména zbývajících tří koučů zatím Nova nezveřejnila. 

 „Už dlouho jsem dostával nabídky na různé pořady nejen na TV Nova, které jsem úspěšně odmítal. Rozhodování bylo dlouhé, protože se moc do televizní zábavy necpu, ale tady mi dává smysl to, že všichni lidé, kteří se soutěže budou účastnit, už vlastně umí zpívat, jde jen o to jim pomoct," uvedl ke svému angažmá Dyk.

Formát se bude vysílat na jaře v Česku (TV Nova) i na Slovensku (TV Markíza). Vítěz obdrží odměnu ve výši 2 mil. Kč.

Vojtěch Dyk, foto: TV Nova

Vojtěch Dyk, foto: TV Nova

Na rozdíl od formátu Superstar, kterou Nova vysílala letos na jaře, se show The Voice liší tím, že porotci jsou při hodnocení otočeni k soutěžícím zády a rozhodují se pouze na základě jejich hlasu. Koncept pořadu také počítá s vytvářením týmů, které si na základě hlasových kvalit sestavují porotci (a zároveň koučové) těchto týmů. 

První řadu reality show The Voice, tehdy pod názvem Hlas ČeskoSlovenska, uvedla Nova na jaře 2012. Pořad dosáhl průměrné sledovanosti 1,119 mil. diváků nad 15 let s podílem 28,86 %. V cílové skupině 15-54 let, na kterou Nova programuje, představoval podíl pořadu 34 %. Druhou řadu show Hlas sledovalo o dva roky později v průměru 660 tis. diváků (15+), podíl v divácké skupině 15-54 činil 26 %.

Nova tak do jarního vysílání počítá už s druhým mezinárodním pořadem typu reality show. V minulém týdnu informovala, že do jarního vysílání zařadí i nové díly pořadu MasterChef Česko.

-mav-