CCC získala třetinu v německém řetězci obuvi HR Group

středa, 2. ledna 2019, 16:40 Aktuality, Retail MediaGuru

Společnost CCC získala třetinový podíl v druhém největším německém obuvnickém řetězci, pod který spadají značky Reno a Hamm.

Foto: facebookový účet CCC

Foto: facebookový účet CCC

CCC a HR Group podepsaly koncem roku 2018 dohodu a zahájily tím obchodní a kapitálovou spolupráci. Obchodní transakce mezi oběma společnostmi spočívá ve výměně akcí CCC Germany za 30,5% podíl v HR Group. CCC tím získá významný podíl na německém trhu, kde se jí doposud nepodařilo získat takové postavení jako na příklad na českém trhu. HR Group má těžit z výrobní a kupní síly skupiny CCC.

Hamm-Reno Group (HR Group) se skládá ze dvou základních obuvnických společností. Jednu část tvoří retail, který provozuje 363 prodejen pod značkou Reno, hlavně v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Druhá část Hamm se zabývá velkoobchodní činností ve více než 2090 prodejních místech typu Metro, Tesco a další. 

Pole dohody budou oba subjekty od sezony podzim/zima 2019 spolupracovat mimo jiné v oblasti nákupu obuvi z továren CCC a od dalších výrobců. V rámci transakce CCC prodá společnost CCC Germany za nominální částku a zároveň zapůjčí na restrukturalizaci své sítě prodejen, z nichž velká část bude rebrandována na Reno.

Nejde o jedinou transakci v posledním období. Skupina CCC získala v květnu loňského roku 70 % akcií švýcarské společnosti Karl Vögele AG, která je druhým hráčem na švýcarském obuvnickém trhu a nejstarší švýcarskou síti s obuví. Zároveň se CCC jako skupina (včetně HR Group, Eobuvi a Voegele) stane největší obuvnickou společností (neznačkové obuvi).

-mav-