ČEA vyhlašuje druhý ročník Výročních cen

středa, 9. ledna 2019, 07:45 Marketing, Aktuality MediaGuru

Česká eventová asociace startuje druhý ročník soutěže Výročních cen. Přihlášky přijímá do 9. března.

Zástupci ČEA vyhlašují druhý ročník soutěže Výročních cen. Předsedou její poroty je Jan Binar (druhý zprava), foto: MediaGuru.cz.

Zástupci ČEA vyhlašují druhý ročník soutěže Výročních cen. Předsedou její poroty je Jan Binar (druhý zprava), foto: MediaGuru.cz.

Česká eventová asociace (ČEA) startuje druhý ročník soutěže Výročních cen, jež oceňuje ty nejlepší počiny v oblasti eventové komunikace. Přihlášky přijímá do 9. března, shortlist zveřejní 29. března na akci Event Fest v pražské Pragovce a slavnostní vyhlášení se bude konat 9. dubna v multifunkčním sálu DOX+ Centra pro současné umění DOX.

Ve druhém ročníku se rozšířil počet kategorií na sedm. Zájemci mohou přihlásit jednak eventy pořádané na podporu byznysu, a to do kategorií B2B, B2C, B2P a B2E, jednak akce pořádané jako vlastní produkce pro zábavu a showbusiness, vzdělávání či výstavy a veletrhy. I letos se bude napříč kategoriemi volit Grand Prix.

Přehled kategorií druhého ročníku Výročních cen, foto: MediaGuru.cz

Přehled kategorií druhého ročníku Výročních cen, foto: MediaGuru.cz

O vítězích bude rozhodovat odborná porota, které bude předsedat Jan Binar, prezident AKA a ředitel agentury McCann. Shortlist vznikne na základě online hlasování, o vítězích se bude debatovat na zasedání poroty, kde budou přihlašovatelé prezentovat své práce.

„Oblast eventů je lehce podceňována na to, jaký má komerční impakt, zejména v době, kdy jsou klasické komunikační kanály roztříštěné. Jsem rád, že eventový obor dává dohromady případové studie a zkušenosti, které mu pomohou se rozvíjet dál,“ popsal předseda letošní poroty Jan Binar.

Soutěž podpoří kampaň na sociálních sítích a direct marketingové aktivity.

Pořadatel Výročních cen 2019, Česká eventová asociace, je neziskovou organizací, která vytváří komunitu eventových profesionálů. Jejím cílem je zvyšovat úroveň českého eventmarketingu. V současnosti má téměř dvacet členů. Kromě soutěže se chce zaměřit i na jednotnou terminologii, standardy výkonnosti, téma bezpečnosti eventů, výzkum i vzdělávání. „Rovněž se bavíme s univerzitami, s nimiž bychom rádi začali pracovat na našem image atraktivního zaměstnavatele,“ přiblížil plány předseda ČEA Jan Kubinec.

-stk-