Česká videoplatforma Motionlab vstupuje do USA

sobota, 12. ledna 2019, 12:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Český startup Motionlab vstupuje na americký trh přes newyorský akcelerátor VentureOut.

Zdroj: Motionlab

Zdroj: Motionlab

Český startup Motionlab vstupuje na americký trh. Za podpory agentury CzechInvest si jej vybral newyorský akcelerátor VentureOut pro svůj tříměsíční intenzivní program.

„Je to pro nás skvělá příležitost, VentureOut nás dokáže propojit s velkými americkými reklamními agenturami, systémovými integrátory a dalšími potenciálními partnery a zákazníky,“ vysvětluje Radek Pšurný, jeden ze zakladatelů společnosti, který bude mít pobočku v New Yorku na starosti.

„Motionlab je přesně ta technologie s velkým potenciálem uspět na americkém trhu. Proto jsme ji chtěli mít v našem programu,” dodává za VentureOut Eric Wollberg.

MotionLab i nadále pokračuje ve svém rozvoji na českém trhu, který má na starosti Filip Koubek a Jan Sekerka. Cloudová platforma pro tvorbu personalizovaných videí byla jako samostatná firma založena v roce 2018, její vývoj však probíhal více než rok ve studiu Motionhouse, které má šest let zkušeností s tvorbou motion designu, reklamních videí nebo VR aplikací. „To je naše velká přidaná hodnota, většina konkurence ve světě se zaměřuje jen na IT stránku, my ale umíme udělat personalizovaná videa opravdu efektivní. To jsme dokázali třeba kampaní pro Marketing Festival,” popisuje Koubek.

-stk-