ČT zahájí jarní schéma od 7. ledna seriálem Rapl 2

čtvrtek, 3. ledna 2019, 14:40 Aktuality, TV MediaGuru

Od pondělí 7. ledna nasazuje Česká televize do vysílání druhou řadu kriminálního seriálu Rapl.

Rapl 2, foto: Česká televize

Rapl 2, foto: Česká televize

Od pondělí 7. ledna 20:05 zahájí Česká televize vysílání druhé řady seriálu Rapl. Hlavní postava, major Kuneš v podání Hynka Čermáka, se přesouvá z Krušných hor do Ústí nad Labem, aby s celou původní partou odhalili síť organizovaného zločinu. 

Třináct nových dílů seriálu má být podle tvůrců „kosmopolitnějších“, bude se více soustředit na charaktery obětí kriminálních činů a na prostředí, z něhož vzešly. „Kuneš je ještě svéráznější než dříve, ale zároveň je i humornější. Také výrazně zchudl, nemá už drahé auto, je na něj vypsaná exekuce. Má alergii na plíseň. Nemá žádný poměr a vztah s dcerou se mu příliš nedaří. Dalo by se říct, že je to takový běžný český otec,“ uvedl Hynek Čermák.

Námět poskytli Jan Pachl a Josef Viewegh, Jan Pachl je zároveň režisérem a scénáristou seriálu. Natáčelo se 129 dní v Ústí nad Labem, v Karlovarském kraji, na Jičínsku, Příbramsku i v Černé Hoře.

První řada Rapla byla nominována na Českého lva, i cenu evropského filmového festivalu Prix Europa. V premiéře ji v průměru sledovalo 1,25 milionů diváků s podílem na publiku přesahujícím 30 %. O nákupu práv k vysílání jedná Česká televize s Polskem, Slovenskem a Bulharskem a o natočení vlastní verze seriálu projevili zájem vysílatelé z USA.

-mav-