Do čela PNS jde Chvátal, Novák řídí Mediaservis

pondělí, 28. ledna 2019, 10:00 Tisk, Lidé MediaGuru

Společnost PNS rozhodla o změnách v představenstvu. Po akvizici Bauer Media je nejsilnějším akcionářem Mafra.

Petr Chvátal, foto: PNS

Petr Chvátal, foto: PNS

Dozorčí rada První novinové společnosti (PNS), která je největším českým distributorem tisku, rozhodla o změnách ve vedení společnosti. Z pozice předsedy představenstva odstupuje Petr Novák, který bude ve společnosti nadále zastávat pozici člena představenstva. Nově se předsedou představenstva stává Petr Chvátal. Z pozice člena představenstva odstupuje František Ureš, který ze společnosti PNS po dohodě odchází. Místopředsedou představenstva zůstává Jindřich Kadeřávek.

Všechny změny byly schváleny dozorčí radou a vstoupí v platnost od 1. února 2019. Člen představenstva PNS Petr Novák zůstává i nadále jednatelem a generálním ředitelem společnosti Mediaservis, kterou společnost PNS většinově vlastní.

Petr Novák, foto: PNS

Petr Novák, foto: PNS

Petr Chvátal, nový předseda představenstva PNS, pracoval více než dvacet let na nejvyšších manažerských postech v oblasti FMCG, logistiky a nejnověji v e-commerce. Do PNS přichází z firmy DHL, resp. PPL.

První novinová společnost je největším distributorem tisku do prodejní sítě v ČR a prostřednictvím společnosti Mediaservis také největším alternativním poštovním operátorem. Hlavními akcionáři PNS jsou vydavatelé. Nejsilnější podíl má po akvizici skupiny Bauer Media mediální skupina Mafra (37,51 %), dále Vltava Labe Media (35 %) a Czech News Center (27,02 %), 

Akcionářská struktura PNS

Zdroj: PNS

-mav-