Do Česka vstoupila dublinská síť Offbeat Donuts

pátek, 4. ledna 2019, 14:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

První pobočku si v Česku otevřel dublinský řetězec s koblihami a donuty Offbeat Donuts.

Irská síť Offbeat Donuts přišla do Česka, zdroj: Offbeat Donuts

Irská síť Offbeat Donuts přišla do Česka, zdroj: Offbeat Donuts

Na Václavském náměstí v Praze otevřel na sklonku loňského roku svou první českou pobočku irský řetězec s koblihami a donuty Offbeat Donuts. Prodejna se nachází v přízemí obchodní domu Desirred a svým zákazníkům nabízí na výběr z dvaceti donutů a koblih, které jsou pečené v kobyliské pekárně v průběhu celého dne a přímo na pobočce čerstvě plněné a zdobené.

Offbeat Donuts založili v květnu 2016 Brian a Sandra O’Casey v Dublinu. V současnosti provozují v Irsku osm poboček. Na český trh značku přivedl Frank Nourse, který své rozhodnutí komentoval: „Reakce zákazníků v Irsku jsou prostě fenomenální a proto jsem se rozhodl umožnit jedinečný gurmánský zážitek milovníkům sladkého i v Česku, kde žiji více než 25 let.” Během letošního roku by podle něj měly v Praze přibýt ještě dvě až tři další pobočky Offbeat Donuts.

„Za kvalitu našich výrobků ručí Lukáš Puffer, který předtím působil jako head pastry chef v restauraci Ginger & Fred v Tančícím domě,” dodává Frank Nourse. Operations Director českého Offbeat Donuts David Clark se opírá o předchozí pětiletou zkušenost ve společnosti Kampa Group, kde vedl Hergetovu Cihelnu. Ke konceptu Offbeat Donuts doplňuje: „Našim zákazníkům nabízíme nejčerstvější donuty a tu nejlahodnější kávu, což však nutně neznamená nejvyšší ceny. Chceme, aby si každý z návštěvy naší prodejny odnesl nejen chuťový zážitek, ale také trochu té Offbeat magie!“

Řetězec Offbeat Donuts přichází do České republiky v době, kdy se původně americkému pečivu velmi daří. Jen v posledních letech vzniklo nespočet malých pekáren, které si své donuty samy vyrábějí a prodávají, například Donuter, Oh Deer Bakery, Donuterie či Donut Shop. V 90. letech se v Česku objevily podobné výrobky od společnosti Donkin Donuts, která však nakonec z trhu odešla.

-stk-