Facebook podpoří 300 mil. USD lokální zpravodajství

středa, 16. ledna 2019, 07:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Stejnou částkou jako Google vynaloží i Facebook na pomoc lokálního zpravodajství.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Facebook investuje během příštích tří let po celém světě 300 milionů dolarů (přes šest miliard Kč) na podporu lokálního zpravodajství. Vydává se tak cestou jako Google, který stejnou částku věnuje na boj proti fake news.

Svou podporou reaguje Facebook na kritiku, které čelí ze strany vydavatelských domů. Největší sociální síť totiž podle nich podkopává jejich dosavadní obchodní model a rovněž usnadňuje šíření dezinformací. Finančně tak nyní chce přispět k rozvoji a udržení životaschopnosti médií po celém světě. Na rozdíl od předchozích podobných investičních aktivit nemusí být tentokrát podpořené projekty propojeny s Facebookem.

„I nadále budeme pokračovat v boji proti fake news, dezinformacím a nekvalitnímu zpravodajství na Facebooku,“ vysvětlil zástupce společnosti Campbell Brown a dodal: „Je ale zároveň naší odpovědností pomáhat lokálním zpravodajským organizacím k jejich růstu a úspěchu.“

První kolo investic by tak mělo směřovat na podporu lokálního zpravodajství, na výzkum moderních technologií v médiích a tvorbu nových produktů.

-stk-