Facebook rozšiřuje reklamní systém pro prodejce aut

pondělí, 28. ledna 2019, 08:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Reklamy na Facebooku určené zájemcům o koupi auta mají být relevantnější.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Facebook zavádí rozšířenou funkci Automotive Inventory Ads, reklamního katalogu vozidel, který má umožnit prodejcům automobilů oslovit více potenciálních zákazníků na základě prohlížení různých stránek na Facebooku, webů a aplikací.

Doposud mohli prodejci aut využívat automobilový katalog ke znovuoslovení lidí, kteří již někdy navštívili jejich web či aplikaci. Díky novému rozšíření mohou teď dealeři zacílit reklamy na více potenciálních zákazníků, kteří projevili zájem o koupi auta online.

Jak nové reklamy fungují? Předpokládejme, že zákazník hledá a porovnává vozy na různých automobilových a dealerských stránkách. Funkce Automotive Inventory Ads umožní prodejcům aut sestavit automobilový inventář s detaily o výrobci, modelu vozu, roku výroby či jeho lokaci. Facebook poté automaticky vytvoří reklamu na míru daným uživatelům, například těm, kteří již navštívili Facebook stránku o automobilech, ale zatím nikoliv web daného prodejce.

Funkce Automotive Inventory Ads (dosud Dynamic Ads for Automotive)  je nyní dostupná všem inzerentům na celém světě, na Facebooku, Instagramu i v Audience Network. Více informací naleznete na informační stránce nové funkce.

-mav-