Gebauer odchází z vedení CRA, nahrazuje ho Vážan

pondělí, 28. ledna 2019, 10:20 Lidé, TV, Rádio MediaGuru

Vít Vážan je novým generálním ředitelem Českých Radiokomunikací. Martin Gebauer odchází do Macquarie Infrastructure and Real Assets.

Vít Vážan, foto: CRA

Vít Vážan, foto: CRA

Představenstvo Českých Radiokomunikací (CRA) oznámilo jmenování Víta Vážana na pozici nového generálního ředitele. Po osmiletém působení ve vedení společnosti opustí funkci generálního ředitele Martin Gebauer, který nově povede byznysové aktivity Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) ve střední a východní Evropě.

Vít Vážan je v současné době finančním ředitelem CRA, úzce spolupracoval s generálním ředitelem Martinem Gebauerem. Do CRA přišel v roce 2014 s řadou zkušeností ze světa médií. Ve společnosti CET 21 (dnes TV Nova) pracoval na nejrůznějších pozicích v oblasti financí, od konce roku 2009 byl finančním ředitelem a v roce 2014 zastával funkci výkonného ředitele. Předtím pracoval ve společnostech Vodafone a PWC

Martin Gebauer, foto: CRA

Martin Gebauer, foto: CRA

Martin Gebauer přichází do Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) po osmileté kariéře v CRA, kam nastoupil v roce 2011 jako finanční ředitel, poté byl jmenován roku 2014 generálním ředitelem. Nadále bude působit v představenstvu společnosti. Pod jeho vedením proběhla transformace CRA. Podílel se na přechodu na nový standard pozemního televizního vysílání DVB-T2, spuštění nových platforem OTT a HbbTV propojujících svět vysílání a internetu, zavedení nových cloudových technologií a či rozvoji vlastní IoT platformy a sítě LoRaWAN. 

Ve společnosti MIRA bude Gebauer odpovědný za vyhledávání nových investičních příležitostí, komunikaci se zainteresovanými stranami a za aktivní správu portfolia společnosti MIRA v tomto regionu. Aktivity společnosti MIRA ve střední a východní Evropě bude řídit z Prahy.

-mav-