Netflix loni získal více předplatitelů než v předešlém roce

pátek, 18. ledna 2019, 09:00 Internet & Mobil MediaGuru

Netflix loni nabral 29 milionů nových předplatitelů, celkově jich registruje 139 milionů.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Video služba Netflix získala za celý loňský rok 29 milionů předplatitelů, což představovalo meziroční růst o 33 procent. V roce 2018 se tak předplatitelská základna Netflixu zvýšila rychleji než v roce 2017, kdy zaznamenala meziroční nárůst o 22 milionů předplatitelů.

Vyplývá to z výsledků společnosti za rok 2018 a poslední kvartál loňského roku, které zveřejnila ve čtvrtek večer. Ve čtvrtém čtvrtletí přibylo Netflixu 8,8 milionů předplatitelů (z toho bylo 1,5 mil. na americkém trhu a 7,3 milionů mezinárodně). Celkem jich tak na konci čtvrtého čtvrtletí 2018 video služba evidovala 139 milionů.

Netflix se snaží investovat do vlastní produkce a angažuje se na poli koprodukcí. Například seriál Bodyguard, který vznikl jako koprodukce BBC a Netflixu, se zařadil k nejsledovanějším koprodukcím Netflixu. V letošním roce by měl Netflix uvést mj. pořady The Umbrella Academy, Triple Frontier, The Irishman, The Politician nebo 6 Underground.

Za celý loňský rok zaznamenal Netflix výnosy ve výši 15,8 mld. USD (meziročně +35 %), čistý zisk se meziročně zdvojnásobil na 1,2 mld. USD.

Vývoj nárůstu předplatitelů Netflixu po měsících a letech

Vývoj nárůstu předplatitelů Netflixu po měsících a letech

-mav-