Odložené sledovanosti vládnou seriály, na čele Most!

úterý, 15. ledna 2019, 18:50 TV MediaGuru

Odložená a internetová sledovanost navýšila živou televizní sledovanost seriálu Most! o 44 %.

Most!, foto: Česká televize

Most!, foto: Česká televize

K pořadům, které televizní diváci vyhledávají i po televizním odvysílání, patří i v letošním roce zejména seriály a filmy. Jak ukazují data za prvních čtrnáct dnů letošního roku, vykazuje nejvyšší tzv. odloženou sledovanost (sledovanost v jiném čase, než je tzv. živé vysílání) nový seriál České televize Most!.  Nový seriál má také z televizních pořadů nejvyšší sledovanost na internetu.

První díl seriálu Most! sledovalo minulé pondělí v televizi více než 1,2 milionu diváků, odloženě v televizi 328 tisíc a na webu v průběhu sedmi dní po odvysílání pak dalších 141 tisíc. Toto pondělí díl vidělo rovněž takřka 1,2 milionu diváků, odloženě v televizi zatím přes 100 tisíc lidí a na internetu 15 tisíc diváků, uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková.

Nejvyhledávanější je seriál Most! mezi vysokoškolsky vzdělanými diváky (share 46,6 %) a mezi muži ve věku 30 až 44 let (share 44,51 %).

K dalším seriálům sledovaným mimo tzv. živé vysílání patří letos rovněž seriálová novinka Rapl II (ČT1) či seriály Specialisté,  Ulice nebo reality show Výměna manželek (všechny TV Nova). Mezi filmovými snímky nejvíce v odloženém sledování vyhledávali diváci filmy Po strništi bos (ČT1) a Doktor Martin: Záhada v Beskydech (ČT1).

-mav-