Prima nasadí od neděle 17. února nový seriál Černé vdovy

středa, 30. ledna 2019, 16:15 TV MediaGuru

Do nedělního hlavního vysílacího času TV Prima míří premiérový seriál s Jitkou Čvančarovou, Filipem Blažkem nebo Bolkem Polívkou.

Černé vdovy, foto: FTV Prima

Černé vdovy, foto: FTV Prima

Od neděle 17. února zahájí televize Prima vysílání svého seriálu Černé vdovy, který vznikl podle vzoru finské předlohy Mustat Lesket. Adaptován byl také v sousedním Švédsku, diváci televize Prima tak uvidí zdejší zpracování.

Scénář podle severské předlohy napsali Mirka Zlatníková, Michaela Sabo, Milan Tesař, Pavel Gothard a Radek Bajgar, který je zároveň režisérem seriálu. Seriál produkovala společnost Good TV.

Jde o osmidílný seriál s kriminálním podtextem, ale komediálním zpracováním. V hlavních rolích hrají Jitka Čvančarová, Jana Plodková, Lucia Siposová, Boleslav Polívka a Filip Blažek. V seriálu se ale objeví i Martin Myšička, Jan Vondráček, Jan Hájek, Dana Batulková nebo Jiří Maryško.

Prima tak do nedělního hlavního vysílacího času zařadí svůj další premiérový seriál. Na podzim zde vysílala při příležitosti oslav 25. výročí vysílání rodinný seriál Tátové na tahu. Černé vdovy označila Lenka Hornová, ředitelka obsahu FTV Prima, pro Primu za mimořádný. „Prima občas vyjede ze zajetých kolejí a i za cenu vyšších nákladů se snaží nabídnout něco mimořádného,“ popsala. Seriál je podle jejích slov drzý, milý i chytrý zároveň.

Příběh seriálu Černé vdovy

Detektivní seriál líčí příběh tří žen, které spojuje přátelství a firma, ve které pracují jejich tři manželé. Ke svým ženám se ale chovají násilně nebo nevšímavě. Všichni tři pak tragicky zemřou. Ženy začnou žít nový život, ale jejich představy nového spokojeného života se nepotkávají se skutečností. Detektiv, který případ vyšetřuje, brzy zjistí, že nešlo o nešťastnou náhodu. Brzy pochopí, že ve věci je něco mnohem většího než manželské vraždění.

-mav-