VLM uvedla nový Deník.cz, chystá i placený obsah

pátek, 4. ledna 2019, 11:05 Internet & Mobil MediaGuru

Vltava Labe Media upravila svůj zpravodajský web Deník.cz a pro letošní rok připravuje další změny.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Zpravodajský server Deník.cz z portfolia mediální skupiny Vltava Labe Media (VLM) uvedl inovovanou podobu. Nová je grafika, struktura článků i uživatelské prostředí. Novou podobu má Deník.cz jak na desktopu, tak v mobilní verzi.  

Uživatelé mohou podle VLM nově pracovat s přehledem aktuálních článků, které mají díky automaticky vygenerovaným štítkům umožňovat snadnější navigaci na webu. „Změna vzhledu Deník.cz byla dlouho plánovaným projektem. Cílem bylo vytvořit takovou platformu, abychom příliš nezasáhli do současné podoby, na kterou jsou naši návštěvníci dlouhodobě zvyklí, ale abychom ji přesto oživili a přizpůsobili novým požadavkům. Současně tím vytváříme prostor pro další rozšiřování obsahu, růst návštěvnosti a pro úzké propojení obsahových a classifieds projektů VLM (Tipcars.cz, Annonce.cz, Realcity.cz a další),“ uvedl Petr Bednář, člen představenstva VLM zodpovědný za digitální aktivity.

Další rozvoj zpravodajského obsahu plánuje VLM také v novém roce. Zaměří se především na vytváření algoritmu doporučování článků jednotlivým návštěvníkům, tvorbu původního obsahu a vytvoření prostředí pro placený obsah.

Deník.cz v prosinci 2018 navštívilo podle výzkumu NetMonitor 3,37 milionu reálných návštěvníků (meziročně +46 %), kteří si zobrazili 95 milionů stránek (meziročně +56 %). V kategorii zpravodajství byl Deník.cz v prosinci 2018 čtvrtým nejnavštěvovanějším zpravodajským webem českého internetu.

-mav-