Weby Info.cz a Zdroj.cz se spojují pod novou firmou

pondělí, 14. ledna 2019, 15:25 Internet & Mobil MediaGuru

Zpravodajský server Info.cz, který patří pod Czech Media Invest, se spojuje s webem Zdroj.cz.

Michal Půr, foto: Czech News Center

Michal Půr, foto: Czech News Center

Nový mediální subjekt, který vznikl před koncem roku 2018 s názvem Info.cz Online Media (IOM), začlení pod sebe dva mediální projekty. Zpravodajský server Info.cz doposud provozovaný společností Czech News Center se sloučí s mediálním startupem Zdroj.cz.

Vlastníky nového vydavatelství IOM má být vedle Czech Media Invest (CMI) podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče také společnost Fount, dosavadní provozovatel serveru Zdroj.cz. Každá z těchto společností bude ve vydavatelství IOM držet poloviční podíl. Zatím je jediným vlastníkem Czech Media Invest.

Nový projekt bude využívat primárně doménu Info.cz. V současnosti se mají připravovat nové formáty, jejich představení má následovat postupně. Šéfredaktorem Info.cz zůstává Michal Půr, v roli vydavatele jej doplní Tomáš Jirsa.

„Měli jsme v řadě ohledů podobnou strukturu čtenářů. Zároveň nám všem po zemětřesení na českém mediálním trhu z posledních let chybí jasně definované zpravodajské a názorové médium, které do veřejného prostoru vrátí kvalitní názorovou diskusi. Z obou dosavadních projektů proto bereme to, co pokládáme za užitečné pro naše čtenáře. Spojená redakce nám umožní více se zaměřit na kvalitu zpravodajství, komentářů i analýz,“ uvedl šéfredaktor Info.cz Michal Půr.

Server Info.cz se tak z portfolia Czech News Center (CNC), která rovněž patří pod Czech Media Invest, vyvádí pod nově vzniklou společnost. Web Info.cz navštěvuje asi 700 tisíc reálných uživatelů měsíčně (zdroj: NetMonitor). Data o návštěvnosti serveru Zdroj.cz nejsou v NetMonitoru dostupná. Podle neoficiálních informací má web Zdroj.cz blízko k Petru Kellnerovi, majiteli PPF. V provozující společnosti Fount figurují jako členové představenstva Radim Ochvat, šéf komunikace PPF a Tomáš Jirsa, zakladatel komunikační agentury C&B Group. 

-mav-