Barbara Nesvadbová řídí nový magazín Luxoru Page

čtvrtek, 21. února 2019, 19:25 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Nový měsíčník knihkupectví Luxor se zaměří nejen na knižní témata, ale věnovat se bude i kultuře.

Zdroj: Luxor

Zdroj: Luxor

Bývalá dlouholetá šéfredaktorka módního časopis Harper’s Bazaar Barbara Nesvadbová se stala kreativní ředitelkou nového časopisu Page, se kterým přichází knihkupectví Luxor. 

Page má vycházet jako měsíčník v rozsahu sto stran se zaměřením na knihy a kulturu. Má přinášet recenze vycházejících titulů, rozhovory se známými osobnostmi české i světové literatury a česko-slovenského kulturního a společenského života, texty věnované současným knižním a kulturním fenoménům i reflexím celospolečenských otázek v literatuře. Součástí obsahu jsou fejetony a eseje a témata z oblastí souvisejících se životem aktivního člověka, jako je gastronomie, cestování či design. Magazín Page se prodává ve všech knihkupectvích Luxoru za 69 Kč, nebo je k dispozici zdarma při nákupu nad 69 Kč.

„Nabídka Euromedie k vymyšlení koncepce časopisu nejen o literatuře, periodika, které monitoruje kulturní svět jako celek, patři k nabídkám, které se neodmítají. O to spíš, když jsem mohla do týmu přizvat svoji nejbližší kolegyni, Pavlínu Saudkovou, která je s pražskou divadelní scénou léta srostlá. Nesmírně mne těší, že na stránkách Page rovněž vyniknou Pavlíny fotografie a že výzvu stvořit nový, originální grafický design přijala Marie Štumpfová. Page ale není jen věstník o kultuře a nových knihách. Každé jednotlivé číslo akcentuje problematiku, která rezonuje společností střední Evropy. Dáváme prostor polemikám, názorům i kontroverzi. Sám časopis nepatří k mnoha měsíčníkům, kterými je trh zahlcen. Liší se. Má názor. Velmi demokratický, otevřený a postmoderní," uvedla Barbara Nesvadbová, kreativní ředitelka Page.

-mav-