Bonami chce letos spustit službu montáže nábytku

čtvrtek, 14. února 2019, 11:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Jako konkurenční výhodu by chtěl tento roku e-shop Bonami zavést služby montáže a odvozu starého nábytku.

Zdroj: FB Bonami

Zdroj: FB Bonami

E-shop s bytovými doplňky a nábytkem Bonami navýšil loni tržby o 38 %, na více než miliardu korun za prodej 1,9 milionů kusů zboží. Letos cílí na tržby ve výši 1,5 mld Kč. Zaměří se především na růst v segmentu nábytku a kvůli tomu chystá investice do dalšího rozšíření skladu a skladových zásob a zkvalitnění služeb pro zvýšení komfortu zákazníků. Uvažuje i o vlastní dopravě a službě montáže a odvozu starého nábytku.

„Zákaznický komfort je pro nás velkou výzvou letošního roku a budeme se kvůli tomu hodně zaměřovat na služby spojené s logistikou. Bohužel aktuálně dopravci nenabízejí služby typu montáž nebo doručení v zákazníkem zvolený čas a víme, že především s těžkými a rozměrnými zásilkami je to něco, co může být pro zákazníka bariérou v nákupu. Aktuálně proto s dopravci jednáme o rozšíření jejich služeb, a pokud se to nepovede, je možné, že budeme muset v roce 2019 začít budovat vlastní dopravu alespoň pro Prahu,” popisuje David Šiška, CEO Bonami.

Nejvíce se na tržbách Bonami podílí Česko (50 %), následuje Slovensko (22 %), Rumunsko (13,5 %), Polsko (12,5 %) a nakonec Maďarsko (2 %), kam Bonami expandovalo v srpnu 2018. Bonami se daří ve všech zemích získávat nové zákazníky a roste i díky zvyšování poptávky po nákupu nábytku online.

Segment nábytku se na obratech podílí 38 % a toto číslo meziročně roste. To se podařilo díky zvětšení nabídky, která je na Bonami násobně širší než u velkých kamenných prodejců a obsahuje přes 40 000 položek nábytku z celkových 65 000. „Tisíce nejoblíbenějších kusů nábytku navíc máme skladem s rychlým doručením a v příštím roce plánujeme skladové zásoby dále navyšovat. Proto jsme v minulém roce zdvojnásobili skladové prostory a letos budeme ve zvětšování skladu pokračovat. Cílem je zvýšení prodejů nábytku o 40 %,” vysvětluje David Šiška.

Bonami odstartoval v Česku v lednu 2013. Je projektem Václava Štrupla a investičního cirkusu Miton.

-stk-