Centrální redakci Deníku řídí Klička, Skřivánek řeší rozvoj

úterý, 19. února 2019, 11:10 Tisk, Lidé MediaGuru

Vltava Labe Media upravuje kompetence některých členů nejužšího vedení redakcí Deníku.

Jan Klička, Tomáš Skřivánek, foto: VLM

Jan Klička, Tomáš Skřivánek, foto: VLM

Společnost Vltava Labe Media (VLM), vydavatel regionálních deníků a týdeníků Deník, učinila změny ve struktuře řízení a chodu svých titulů. Na pozici šéfredaktora centrální redakce Deníku nastupuje Jan Klička, dlouholetý ekonomický novinář Deníku a zástupce šéfredaktora. Dosavadní šéfredaktor centrální redakce Tomáš Skřivánek se nově stává zástupcem ředitele redakcí se zodpovědností za strategické a rozvojové projekty Deníku.

Řízením krajských redakcí je pověřen Martin Nevyjel. Petr Koděra převzal zodpovědnost za sportovní obsah Deníku a digitální aktivity. Za komunitní projekty a školení redakčního personálu zodpovídá Alena Pancerová. Změny nastaly od poloviny února 2019.

 „Změny v kompetencích ve vedení Deníku jsme upravovali v posledních několik měsících proto, že jsme končili jednu velmi náročnou fázi reformy redakcí. Nyní vstupujeme do fáze další. Ta bude charakterizována především soustředěním se na zkvalitnění obsahu všech nosičů Deníku, digitální rozvoj a hledání nových příležitostí a projektů pro naše čtenáře, inzerenty i partnery,“ uvedl Roman Gallo, ředitel redakcí Deníku.

Medailonky řídících členů redakcí Deníku

Martin Nevyjel do VLM nastoupil v roce 2003 jako redaktor. Následně zastával funkci divizního šéfredaktora a ředitele regionu střední Morava. Od roku 2018 je zástupcem ředitele redakcí Deníku.

Petr Koděra, novinář s dvacetiletou praxí. Začínal jako sportovní redaktor ve středočeské MF Dnes a Kolínském deníku, který sedm let vedl jako šéfredaktor. Následně působil ve vydavatelství Economia. V listopadu 2016 se vrátil do Deníku jako zástupce ředitele redakcí – nejprve pro sport a nyní nově i pro digitální redakční obsah.

Alena Pancerová pracuje třicet let v regionálních mediích, kde vystřídala různé pracovní pozice. V současné době působí jako zástupkyně ředitele redakcí VLM má na starosti vzdělávání kolegů, nové projekty na zlepšení obsahu zkouší v pilotních verzích a zavádí je poté do praxe redakcí. 

Tomáš Skřivánek, novinář a mediální manažer. Působil přes osm let ve vydavatelství Mladá fronta, v posledních letech jako člen představenstva zodpovědný za ekonomické tituly. Založil a dlouhá léta pracoval jako šéfredaktor deníku E15. V minulosti postavil a vedl server peníze.cz, začínal jako redaktor v MF Dnes a v Týdnu. Od listopadu 2016 působí ve VLM.

Jan Klička, dlouholetý ekonomický novinář a dosavadní zástupce šéfredaktora centrální redakce Deníku. Ve společnosti VLM působí od roku 2007. Dříve zastával pozici redaktora a editora v on-line verzi časopisu Týden a ve společnosti Economia (na serveru iHNed.cz).  

-mav-