Ivo Lukačovič opouští představenstvo Seznam.cz

úterý, 19. února 2019, 07:30 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Majitelem Seznamu ale nadále zůstává. Na čele představenstva se budou střídat jeho místopředsedové.

Pavel Zima, Tomáš Kapalín a Ondřej Procházka, foto: Seznam.cz

Pavel Zima, Tomáš Kapalín a Ondřej Procházka, foto: Seznam.cz

Ivo Lukačovič, majitel a zakladatel české internetové jedničky, opouští pozici předsedy představenstva společnosti Seznam.cz a nadále nebude ani jeho členem. Na pozici předsedy představenstva se budou střídat tři stávající místopředsedové. Změna v čele statutárního orgánu proběhne vždy jednou za čtyři měsíce, oznámila společnost Seznam.cz.

Na majetkovou strukturu společnosti nemá mít změna žádný vliv, Ivo Lukačovič nadále zůstává jejím jediným majitelem.

„Jde o formální stvrzení změn provedených na podzim roku 2017, kdy došlo ke zrušení pozice výkonného ředitele a exekutivní řízení společnosti převzali tři místopředsedové představenstva v roli kolektivního CEO. Ivův odchod z představenstva odráží skutečnost, že se již několik let řízení Seznamu nevěnuje, soustředí se na své globální technologické projekty, zejména Windy.com, a chce se jim plně věnovat i nadále,“ vysvětluje Pavel Zima, ředitel pro exekutivu a komunikaci společnosti Seznam.cz.

Prvním předsedou představenstva se v novém uspořádání stává právě Zima, v červnu tohoto roku ho ve funkci vystřídá Tomáš Kapalín. Třetím místopředsedou, který bude rotovat na čele představenstva, je Ondřej Procházka.

-mav-