Michal Klíma kandiduje do Rady Českého rozhlasu

pátek, 8. února 2019, 12:05 Aktuality, Rádio MediaGuru

Rada Českého rozhlasu stále není kompletní, o dvou nových členech bude rozhodovat Poslanecká sněmovna.

Michal Klíma, foto: Dotyk

Michal Klíma, foto: Dotyk

Bývalý generální ředitel Vltava Labe Media nebo také společnosti Economia Michal Klíma je jedním z kandidátů do Rady Českého rozhlasu. Klíma MediaGuru.cz řekl, že do Rady ho navrhuje hned pětice subjektů, mezi nimi i Nadační fond nezávislé žurnalistiky (NFNZ), v jejíž správní radě zasedá, a dále organizace Dilia, Obec překladatelů, Asociace spisovatelů a PEN klub.

Kandidáty do Rady ČRo měly kulturní, sociální a další organizace předkládat na základě výzvy předsedy Poslanecké sněmovny do 7. února 2019. Sněmovna bude volit dva členy do Rady ČRo. Jedno místo v Radě je stále neobsazené. Druhé by se mělo uvolnit poté, co stávajícímu členovi Tomáši Kňourkovi vyprší mandát letos v únoru.

Michal Klíma se v médiích pohybuje od roku 1989, kdy pracoval ve vedení obnovených Lidových novin. V roce 1990 se stal ředitelem Nakladatelství a vydavatelství Lidové noviny. V letech 1998 až 2000 byl výkonným ředitelem Economie, poté stál u zrodu nově vzniklé společnosti Economia Online, kterou po tři roky řídil. V roce 2003 byl zvolen generálním ředitelem Economie. Na tuto funkci rezignoval v roce 2009. V letech 2011-2012 byl generálním ředitelem slovenského vydavatelství Spoločnosť 7 Plus. Od roku 2013 stál v čele společnosti Tablet Media, vydavatele týdeníku Dotyk. Od listopadu 2015 se stal generálním ředitelem a předsedou představenstva Vltava Labe Media (dříve Vltava Labe Press). Z Vltava Labe Media odešel ke konci roku 2017. 

-mav-