PR agenturu Lesensky.cz vede nově Roman Kučera

středa, 6. února 2019, 13:00 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

PR a marketingová agentura Lesensky.cz mění vedení, její majitel Petr Lesenský přenechává post CEO a zaměřuje se na strategii firmy.

Roman Kučera, foto: Lesensky.cz

Roman Kučera, foto: Lesensky.cz

Vedení brněnské PR a marketingové agentury Lesensky.cz přebírá Roman Kučera, který ve funkci CEO střídá po deseti letech Petra Lesenského. Zakladatel a jediný majitel agentury se má věnovat strategickému rozvoji firmy a z pozice nově zvoleného člena vedení Asociace Public Relations Agentur (APRA) také osvětě o moderním PR. Agentura rovněž rozšiřuje svůj pražský tým.

„Po deseti letech v operativě plánuji méně mluvit a více poslouchat. Obklopil jsem se silným a loajálním týmem, kterému je potřeba dát volnější ruku. Směrem k našim klientům se nic nezmění, nikdy jsme nebyli agentura jednoho člověka a veškeré procesy jsou dlouhodobě vychozené,“ uvedl Petr Lesenský.

Petr Lesenský, foto: Lesensky.cz

Petr Lesenský, foto: Lesensky.cz

Roman Kučera, dosavadní obchodní ředitel lesensky.cz, převzal funkci CEO v agentuře Lesensky.cz od února. Ve firmě působí šest let. Pozici marketingového ředitele obsadil nově Michal Kubín. Ten v managementu brněnské agentury doplňuje ředitelku PR oddělení Markétu Kohoutkovou a vedoucí pražské pobočky Moniku Hořínkovou. Právě pražský tým se poté rozrůstá o bývalou redaktorku Marketing Sales Media Jitku Fialkovou a Jana Nechvátala, který vedl tiskové oddělení Ministerstva práce a sociálních věcí.

Tým agentury Lesensky.cz, foto: lesensky.cz

Tým agentury Lesensky.cz, foto: lesensky.cz

Agentura působí na trhu od roku 2009. V roce 2017 spustila studentský projekt PR Gang, o rok později otevřela vlastní vzdělávací centrum PR Akademie a stala se jediným mimopražským členem APRA. Mezi její dlouhodobé referenční klienty se řadí společnosti Invia, E.ON, Green Ways, Enbra či Lomax. V současné době se agentura specializuje na komplexní marketingové služby. Brněnský tým tvoří sedmnáct lidí, v Praze má agentura tři interní zaměstnance.

-mav-