Rohlik.cz zrychluje nakupování a zavádí nabídku na míru

čtvrtek, 28. února 2019, 15:55 Aktuality, Retail MediaGuru

Rohlík.cz zavádí personalizovanou funkci, která umí zákazníkovi zobrazit nejvyhledávanější kategorie i produkty. Má zrychlit nákup o třetinu.

Zdroj: Rohlík.cz

Zdroj: Rohlík.cz

Online obchod s potravinami Rohlik.cz přidal novou funkci s názvem „Můj regál“, která by měla zjednodušit a zkrátit nakupování. Zákazník, který na Rohlíku pravidelně nakupuje, zde najde své nejvyhledávanější kategorie a produkty. Nabídka se automaticky generuje na základě jeho předchozích nákupů. „Tímto konceptem zrychlíme celý nákupní proces o třetinu. Personalizovaný „Můj regál“ je sestaven na míru podle historie nakupování. Odpadá tak zdlouhavé procházení sortimentu, který zákazník nechce,“ říká Rostislav Brzobohatý, marketingový ředitel společnosti Rohlik.cz. Funkce má na e-shopu nově vlastní záložku.

Jak uvádí Rohlík, průměrná doba nákupu v online supermarketu s více než 13 tisíci položkami je okolo 25 minut. Časově uživatelsky nejnáročnější je procházení jednotlivými kategoriemi. Proto se e-shop rozhodl přizpůsobit nabídku jednotlivým zákazníkům na míru. Po vstupu do záložky „Můj regál“ se jim zobrazí kategorie, ve kterých si vybírají nejčastěji (např. Ovoce a zelenina, Mléčné a chlazené, Nápoje, Pekárna a cukrárna atp.), a po kliknutí na jednu z nich se rovnou objeví jejich oblíbené produkty. Personalizovaná nabídka dokáže zákazníkům zobrazovat pouze nejrelevantnější novinky, slevy či zajímavé akce. „Takovou individualizaci nemohou kamenné prodejny nabídnout,“ dodává Rostislav Brzobohatý.

I maloobchodní řetězce s kamennými prodejnami se ale snaží. Řada z nich nabízí různé aplikace do mobilních telefonů, které mají usnadnit nakupování. Nejdále je v tomto směru asi Tesco, které provozuje online prodeje ze všech nejdéle. S jejich Tesco Online nákupy mohou zákazníci nakupovat v personalizované sekci „Oblíbené“, kde najdou často kupované položky a jedním kliknutím si je znovu objednat. Dále je možné vybírat si i ze sortimentu akční nabídky a najít nejbližší obchody v okolí a jejich otevírací dobu.

Koncem loňského roku přišel se speciální aplikací i Globus pod názvem „Můj Globus“. Již doma si zákazníci mohou vytvořit interaktivní nákupní seznam a případně ho sdílet s jinými uživateli (třeba s rodinou nebo s přáteli). Aplikace následně seznam seřadí podle rozložení sortimentu na dané prodejně, kam se vypravíte nákup uskutečnit a můžete se propojit s funkcí Scan&Go. Je zde také možnost evidence slevových kuponů, zákaznické karty a seznam oblíbeného zboží pro další nákupy. 

Aplikaci pro nákupní seznam a slevy nabízí i Penny Market v rámci propojení s věrnostní kartou. A rovněž Kaufland, Lidl a Billa mají vlastní aplikaci, ve které se zobrazí akční slevy a jiné nabídky nebo nejbližší prodejna. Například Albert v Nizozemsku testuje novinku „Find my product“, která v mobilním telefonu ukazuje zákazníkům nejrychlejší cestu k vybranému produktu.

-zue-