TV Prima pokračuje ve filmové koprodukci, loni uspěla

úterý, 5. února 2019, 17:40 Aktuality, TV MediaGuru

V loňském roce se v žebříčku divácky nejúspěšnějších českých filmů objevily čtyři filmy, které koprodukovala Prima.

Po čem muži touží, foto: FTV Prima

Po čem muži touží, foto: FTV Prima

Skupina Prima byla hlavním partnerem čtyř z divácky nejúspěšnějších českých filmů loňského roku. Byla mezi nimi také komedie Rudolfa Havlíka Po čem muži touží, kterou v kinech zhlédlo 558 988 diváků, což ji vyneslo na první příčku návštěvnosti českých filmů. 

„Kromě komedie Po čem muži touží si skvěle vedla také pohádka Čertoviny s třemi sty dvaceti tisíci diváky. Zabodovala i komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci nebo další pohádka Když draka bolí hlava,“ uvedl Jan Rudovský, vedoucí akvizice FTV Prima.

Za posledních pět let byla Prima hlavním partnerem více než třiceti českých filmů, na které přišlo v součtu pět a půl milionu diváků. K nejúspěšnějším titulům patřily kromě těch loňských komedie Padesátka, Bezva ženská na krku nebo Špunti na vodě, které překonaly hranici 400 tisíc diváků.

V podpoře českých filmů chce Prima pokračovat i nadále. Aktuálně se v kinech promítá film Ženy v běhu, který vidělo za první víkend 177 682 návštěvníků, což je historicky druhý nejlepší výsledek ze všech českých filmů. „Pokud jde o tržby, jsou Ženy v běhu s necelými 27 miliony Kč dokonce nejúspěšnějším českých filmem všech dob,“ dodává Rudovský.

Další premiéra v koprodukci Primy bude v půlce února, kdy do kin dorazí Jaromír Hanzlík v Létu s gentlemanem. Na konci prázdnin se pak na plátnech objeví sportovní komedie Přes prsty s Jiřím Langmajerem, a koncem roku i romantická podívaná Vánoce budou s Annou Polívkovou.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

-mav-