Akcionáře majitele Novy čeká po fúzi s AT&T reorganizace

čtvrtek, 7. března 2019, 08:00 TV MediaGuru

Podle odhadů si nová organizační struktura vyžádá i propouštění zaměstnanců.

Zdroj: WarnerMedia

Zdroj: WarnerMedia

Po fúzi s firmou AT&T dojde ve společnosti WarnerMedia (dříve Time Warner) k reorganizaci a ke jmenování nového manažerského týmu. Zároveň vznikne nová divize zaměřená na zábavu a na aktivity direct to consumer, pod kterou budou včleněny služby jako HBO, TNT, TBS a truTV. V čele této divize bude Robert Greenblatt, dřívější šéf NBC Entertainment. Podle amerického deníku The Wall Street Journal čeká firmu také „významné propouštění“ jako důsledek zmíněné reorganizace.

Reorganizace přichází krátce poté, co CEO HBO Richard Plepler oznámil zaměstnancům, že svou pozici opouští. Údajně se obával menší autonomie v nové organizační struktuře pod mateřskou firmou AT&T.

Reorganizační změna má podle WarnerMedia přinést značkám skupiny větší flexibilitu a nabídnout širší paletu distribučních modelů a koordinovanější přístup k programování skupiny.

Nové kompetence bude mít také šéf zpravodajské a sportovní divize WarnerMedia, kterým je šéf CNN Jeff Zucker. Tato divize zahrnuje CNN Worldwide, TurnerSports, Bleacher Report a AT&T regionální sportovní síť. Rozšíří se také kompetence šéfa Warner Bros. Kevina Tsujihara, který bude zodpovídat i za aktivity zaměřené na dětské a dospívající publikum (Cartoon Networks, Otter Media, Adult Swim and Boomerang, Turner Classic Movies).

Gerhard Zeiler se pak posune z pozice prezidenta Turner International na post WarnerMedia Chief Revenue Officer, ve které bude dohlížet na konsolidované reklamní a přidružené výnosy skupiny WarnerMedia.

Americký odvolací soud před týdnem potvrdil rozsudek nižšího soudu, podle kterého je nabídka americké telekomunikační společnosti AT&T na převzetí mediální firmy WarnerMedia (Time Warner) za 85,4 miliardy USD (přes 1,9 bilionu Kč) v souladu s antimonopolními zákony. Spojení firem tvrdě kritizoval prezident Donald Trump.

Spojení dalo dohromady společnost, která produkuje zpravodajství a zábavu, s jinou, která předává tyto programy spotřebitelům. AT&T je druhým největším mobilním operátorem a největším provozovatelem pevných linek v USA. Vlastní i provozovatele satelitní televize DirecTV. WarnerMedia ovládá kabelové televize CNN a HBO, filmová studia Warner Bros a je rovněž hlavním akcionářem společnosti Central European Media Enterprises (CME), která vlastní českou televizi Nova a další stanice. 

-mav-