Alza otevírá obchod zaměřený na mobilní telefony

čtvrtek, 28. března 2019, 17:00 Aktuality, Retail MediaGuru

E-shop Alza.cz otevírá v pátek v Praze svůj první showroom zaměřený výhradně na mobilní telefony.

Zrekonstruovaná prodejna Alza na Andělu je zaměřena na mobilní telefony. Zdroj: Alza.cz

Zrekonstruovaná prodejna Alza na Andělu je zaměřena na mobilní telefony. Zdroj: Alza.cz

E-shop Alza.cz otevírá v pátek 29. března v Praze 5 ve Štefánikově ulici svůj první showroom zaměřený výhradně na mobilní telefony a příslušenství. Bude zde vystaveno až 150 modelů, skladem a k okamžitému odběru pak budou navíc všechny dostupné barevné i paměťové varianty.

Novinka se nachází v zrekonstruované a rozšířené prodejně na Andělu a zahájení provozu budou provázet až 50% slevy na vybrané přístroje zakoupené přímo v místě. Původní pobočka přitom patřila mezi nejfrekventovanější kamenné prodejny e-shopu. Přesunem dosavadních skladových prostor do suterénu a rozšířením prodejní plochy získala Alza pro svůj showroom celkem 400 m².

Zákazník si v nové prodejně může prohlédnout a vyzkoušet stovky různých přístrojů od zavedených i nastupujících značek včetně příslušenství. K okamžitému odběru zde budou prakticky všechny dostupné varianty mobilních telefonů, které Alza aktuálně prodává. Díky větší ploše bude k dispozici ještě více služeb zaměřených výhradně na mobilní telefony, kromě služby lepení skel a fólií a jejich úprav na míru, nabídnou pracovníci i pomoc při prvním spuštění přístroje. Samozřejmostí bude i odborné poradenství a nově i možnost dobít si své zařízení v uzamykatelném ChargeBoxu.

Přední značky mobilních telefonů mají v prodejně vlastní vitrínu, horké novinky jsou pak na stolcích. Zdroj: Alza.cz

Přední značky mobilních telefonů mají v prodejně vlastní vitrínu, horké novinky jsou pak na stolcích. Zdroj: Alza.cz

Kategorie mobilních telefonů se v Alze dlouhodobě drží na špičce prodejnosti, největší zájem je přitom o přední hráče na trhu – značky Apple, Samsung, Huawei, Honor a Xiaomi. Každá z nich proto v nových prostorech dostane svou vlastní vitrínu. Na speciálních stolcích dostanou prostor zcela horké novinky a časem také produkty privátní značky Alza Power. Zákazníci si budou moci také poprvé přímo v prodejně vyzkoušet a zakoupit bazarové zboží.

Showroom bude i nadále fungovat jako jakákoliv jiná pobočka e-shopu s možností objednání a vyzvednutí veškerého zboží (s výjimkou XXL produktů). Skladová zásoba bude navíc rozšířená až na 3 a půl tisíce artiklů, cílem je nabídnout zákazníkům největší skladovou zásobu mobilů v Praze. Po pilotním provozu firma počítá s rozšířením tohoto typu prodejen i do dalších měst mimo ČR a zvažuje se i Bratislava.

-zue-