Aplikace Taxify mění svůj název na Bolt

čtvrtek, 7. března 2019, 11:10 Aktuality, Marketing MediaGuru

Technologická přepravní firma Taxify mění svůj název i vizuální podobu.

Zdroj: Bolt

Zdroj: Bolt

Původně estonská technologická firma Taxify změnila svůj název na BoltSpolu s tím mění i logo. Důvodem ke změně je snaha upravit značku tak, aby lépe odpovídala širší vizi mobility, kterou společnost zastává. Aplikaci je totiž možné využít nejen jako taxi službu, ale ve světě také například ke sdílení koloběžek či na motorce.

„Taxify vznikla před pěti lety s cílem udělat přepravu ve městech pohodlnější a dostupnější. Naším prvním produktem bylo řešení pouze pro celé taxi dispečinky, které firmě dalo původní jméno.Tím, jak jsme naplňovali naši misi, jsme se také postupně vzdalovali původnímu názvu. Naší ambicí je nadále řešit další problémy v dopravě, a proto chceme, aby náš brand odpovídal spíše budoucnosti než minulosti firmy,“ vysvětluje ředitel společnosti Markus Villig s tím, že nový název má představovat rychlý pohyb bez námahy.

K rozšíření nové značky dojde postupně v nejbližších týdnech na všech trzích, na nichž aplikace působí. Aplikace se uživatelům aktualizuje automaticky.

Bolt, která byla jako Taxify založena v roce 2013, dnes obsluhuje 25 milionů uživatelů ve více než 30 zemích po celém světě. Investovaly do ní firmy jako Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital a spoluzakladatel společnosti TransferWise Taavet Hinrikus. K rozšíření nové značky dojde postupně v nejbližších týdnech na všech trzích, na nichž aplikace působí. Aplikace se uživatelům aktualizuje automaticky.

-stk-