ČT od neděle nasadí detektivní minisérii Vodník

čtvrtek, 21. března 2019, 16:00 Aktuality, TV MediaGuru

Vodník je předposlední minisérií z cyklu Detektivové od Nejsvětější Trojice.

Klára Melíšková v minisérii Vodník, foto: Česká televize

Klára Melíšková v minisérii Vodník, foto: Česká televize

Vražda dítěte, která se odehrála před více než pětadvaceti lety a která se překrývá s erbenovskou baladou, je v centru hororově ponuréhopříběhu nové minisérie Viktora Tauše Vodník. Klára Melíšková jako majorka Výrová tentokrát vyšetřuje případ, u kterého řada nesrovnalostí poukazuje na chybný výsledek letitého pátrání. První z celkem tří dílů uvede ČT1 v neděli 31. března od 20 hodin.

Vedle Kláry Melíškové dále hrají Václav Neužil, Lenka Krobotová, Zuzana Stivínová, Marika Procházková, Jaroslava Pokorná, Pavla Beretová, Stanislav Majer, Miroslav Krobot, Miroslav Táborský či Miroslav Hanuš.

„Vodník je klasická investigativní detektivka opírající se o místní hororovou legendu, kterou zde představuje Vodník Karla Jaromíra Erbena. Tři dívky jsou svědky hrůzného zločinu. Ve své imaginaci tehdy uvěří, že viděly vraha a že jím byl vodník. Ta představa je pronásleduje i po pětadvaceti letech. Konfrontace se zločinem stále ovlivňuje jejich životy a tak se jedna z nich rozhoduje obrátit se na Majora Výrovou s prosbou o přešetření tohoto dávno uzavřeného případu,“ říká režisér Viktor Tauš.

Příběh Vodníka se odehrává ve dvou časových rovinách, v době, kdy se případ skutečně odehrál a v době, kdy ho majorka Výrová vyšetřuje. 

Vodník je předposlední minisérií z cyklu Detektivové od Nejsvětější Trojice z dílny režisérů Jana Hřebejka, Viktora Tauše a scenáristy Petra Jarchovského.

-mav-