Dětský kanál Lala TV rozšíří v dubnu svou distribuci

středa, 27. března 2019, 14:30 Aktuality, TV MediaGuru

Od dubna se dětský písničkový kanál Lala TV objeví v nabídce dalších operátorů.

Lala TV, zdroj: Axocom

Lala TV, zdroj: Axocom

Velcí operátoři zařadí během dubna do programu původní lokální stanici Lala TV. Nový projekt, za kterým stojí Marcel Dekanovský a slovenský producent Peter Núněz, se objeví v programové nabídce freeSAT, O2 TV, T-Mobile TV, NEJ TV a u dalších menších operátorů.

„Lokální stanice, která by v češtině vysílala původní písničkové pořady pro předškolní děti, na trhu chybí. Potenciál je přitom obrovský. Dokazují to čísla sledovanosti podobných videí na Youtube, kde počty zhlédnutí dosahují milionů,“ přiblížila ředitelka společnosti Axocom Erika Luzsicza s tím, že většinu programu bude tvořit vlastní obsah, jen z menší části bude akviziční.

Lala TV nabídne program podobný kdysi populárním Zpívánkám, tedy pořad, který děti edukativní a odlehčenou formou učil písničky. Inspiraci našla stanice právě na internetu.

Vysílání začne každý den od 5:00 hodiny ranní pořadem Ranní ptáčata. Naopak poslední program je plánovaný od 22. hodiny pořadem Malí nezbedníci. V průběhu dne se pak vysílají nejrůznější bloky písniček.

Přestože písničky pro nejmenší děti zpívají hlavně neznámí tvůrci, jejich sledovanost dosahují miliónových čísel. Český profil zvaný Čiperkové má 81 tisíc odběratelů a téměř 100 miliónů přehrání. Zhruba tři roky starý kanál Písničky pro děti má přes 30 tisíc fanoušků a 23 miliónů zhlédnutí. Například BibiBum existuje něco přes rok, má sice jen řádově stovky fanoušků, ale 140 tisíc přehrání. 

-mav-