IKEA láká jarní kampaní k sobě do obchodních domů

středa, 13. března 2019, 10:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

S novou kampaní chce IKEA nalákat lidi do obchodních domů, mimo jiné i na jarně-letní kolekci.

Zdroj: IKEA

Zdroj: IKEA

IKEA spouští novou kampaň s podtitulem „Dlouho jsme se neviděli. A my máme tolik nových věcí!“. Kampaní představuje kolekci Sommar s barevnými motivy, a to hned ve třech zemích – v Česku, Slovensku a Maďarsku.

„Cílem naší kampaně bylo představit novou jarně-letní kolekci a přilákat více zákazníků do našich obchodních domů. Chtěli jsme to ale pojmout zábavněji a ukázat IKEA jako místo, kde vás nakupování opravdu baví. Věříme, že se v našich spotech lidé najdou,“ popisuje Magda Mrázková, kampaňový lídr IKEA pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko.

Za kreativním konceptem a digitální částí kampaně stojí pražský Triad Advertising ve spolupráci s režisérem Adamem Vopičkou a kameramanem Vasylem Rusyinem, o ATL komunikaci a displejové formáty se postaral Kaspen/Jung von Matt. „Při vymýšlení kampaně jsme se inspirovali tím, co lidé v IKEA opravdu dělají a co nás samotné na nakupování v IKEA tak baví. Jsou věci, bez kterých se návštěva IKEA prostě neobejde, ať je to zkoušení postelí, pohodlnosti křesel, hraní si na to, že jsme u sebe doma, nebo třeba objímání velkých plyšáků,“ popisuje vznik nápadu creative teamleader Triadu Rado Jankovič a dodává: „Nakupování v IKEA je prostě jiné než v klasickém obchoďáku, je to hodně o zážitku a zkoušení výrobků přímo na místě. Kolikrát i takových, které ani nemáme v plánu koupit. Přesně tyto momenty jsme chtěli lidem připomenout a zároveň jim rovnou představit novou kolekci.“

O mediální nákup a plánování se stará Adexpres.

-stk-