Konference IAC 2019 o videu, programatiku či copyrightu

úterý, 5. března 2019, 12:35 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Programatik, videoreklama, sociální sítě, GDPR, copyright. Výběr témat letošní Internet Advertising Conference, kterou pořádá SPIR.

Foto: Internet Info

Foto: Internet Info

Řeč bude například o atribučních cestách, blockchainu v online reklamě, o využívání virtuální a rozšířené reality v online marketingu, crossmediálním měření, placeném obsahu médií a dalších záležitostech ze světa online marketingu. Prohlédněte si program akce a seznam přednášejících.

Case study bude protkána celá IAC19. Lucie Zadák Pěnkavová z Clever Monitor například prozradí, jak na zvýšení efektivity mailingu. Na příkladu české firmy ukáže, jak se povedlo zvýšit o 77 % open rate a o 40 % zvýšit tržby. Doplní ji Jaroslav Šícha z Elephant Orchestra, který zase poví o tom, jak se povedlo reaktivovat 53 % neaktivní databáze.

Aleš Hrozn z WMC|GREY zase prozradí, jak se díky spojení rozšířené reality, kreativity a digitálních médií podařilo naplnit vytyčené obchodní cíle. 

Fake news jsou aktuálním tématem. Marketér Adam Ondráček popíše, jak a díky čemu se dezinformační zprávy šíří skrze českou internetovou populaci, zamyslí se také nad tím, jaké jsou vůbec reálné motivace za vznikem celých ekosystémů fake news.

Pozornost Michala Půra, šéfredaktora Info.cz, bude patřit monopolním technologickým firmám. Jdou zkrotit? Má smysl je regulovat, a jaké jsou možnosti?

Martin Petrášek z FG Forrest se zaměří na rozšířenou realitu, respektive na její nepostradatelnost v budoucnosti e-shopů.

U umělé inteligence se zastaví Jochen Schlosser ze společnosti Adform. Konkrétně promluví o tom, jak co nejjednodušeji za přispění AI proměnit množství dat v užitečnou informaci, a přispět tak k optimalizaci kampaní.

O souboji mezi lineární TV a programatikem se rozhovoří Jiří Vítek, ambasador AdArows. V čem programatik zatím pokulhává a má vůbec šanci nakonec zvítězit?

Programatiku se bude věnovat také Tomáš Řehák ze společnosti Programmatic. Díky svým hlubokým znalostem a zkušenostem poradí účastníkům, jak pracovat se surovými daty adserveru a neztrácet kvůli jejich ignoraci desítky procent budgetu.

Specialista na kryptoměny Dominik Stroukal z Roklen bude hovořit o možné blockchainové revoluci. Co blockchain vlastně je, jaké má možnosti využití a jak může zasáhnout online reklamu?

Další témata, medailonky přednášejících, online přihláška a další podrobnosti jsou k dispozici na webu konference. Všechny příspěvky zazní 11. dubna v Cubex Centru v Praze.

-mav-