Mladá fronta začíná vydávat magazín pro mladé Hipster

pondělí, 11. března 2019, 11:10 Aktuality, Tisk MediaGuru

Od pondělí 11. března je v prodeji nový magazín Hipster, který vychází v rámci divize Euro vydavatelství Mladá fronta.

Zdroj: Mladá fronta

Zdroj: Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta, divize Euro přichází s prvním číslem nového magazínu Hipster. Společenský a lifestylový magazín týdeníku Euro má oslovit mladou generaci. Vychází jako čtvrtletník v nákladu 25 tisíc kusů, obsahově se zaměřuje na světové trendy. Ve volném prodeji je společně s týdeníkem Euro od pondělí 11. března. Předplatitelé týdeníku Euro budou dostávat magazín Hipster v příbalu zdarma v rámci svého předplatného.

Časopis je určen především pro čtenáře ve věku 20 až 40 let, studenty středních, vysokých škol a jejich absolventy z vysokopříjmových skupin obyvatel. „Zatímco v digitálním světě jedniček a nul najdou mileniálové informace roztříštěné po stovkách serverů, Hipster jim je nabídne najednou v moderním minimalistickém grafickém hávu. Nechceme se u toho ovšem brát příliš vážně a záleží nám na tom, aby se čtenáři bavili,“ řekl Vladan Vaněk, šéfredaktor časopisu Hipster, vydavatelství Mladá fronta.

V prvním čísle redakce vyzpovídala dýdžejku Black Angeliku či nejslavnějšího českého skateboardistu Maxe Habance. 

„Přicházíme nyní na český mediální trh s magazínem Hipster, který bude potenciál týdeníku Euro pro cílovou skupinu čtenářů dále rozvíjet. Vytváříme tak inzertně jedinečný dvojprodukt a zároveň tímto opět rozšiřujeme portfolio divize Euro,“ uvedl Jan Mašek, generální ředitel vydavatelství Mladá fronta.

Týdeník Euro v prosinci 2018 přišel na český trh po magazínech Top miliardáři, Top advokátní kanceláře, Top restaurace a Top české pivo se svým pátým tištěným speciálem Top Amazing Places 2018 s podtitulem Nejkrásnější místa v Česku. Spolu s týdeníkem Euro vychází také exkluzivní dvouměsíční magazín Esence.

-mav-