Outlet u letiště má nové jméno Premium Outlet Prague Airport

pátek, 8. března 2019, 12:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Outletové centrum u Letiště Václava Havla dostalo nový název Premium Outlet Prague Airport. Změna přišla s novým majitelem, investiční společností Kaprain.

Zdroj: Kaprain

Zdroj: Kaprain

Outletové centrum Prague The Style Outlets u letiště Václava Havla používá od března nový název Premium Outlet Prague Airport (POP). Změna souvisí s příchodem nového majitele, investiční společností Kaprain, která outlet převzala loni v říjnu od původního vlastníka španělské společnosti Neiver. „Se společností Neinver, která je vlastníkem původního názvu, jsme se dohodli na jeho užívání do konce února 2019. Od října 2018 jsme postupně převzali veškerou agendu a nastavili marketingovou strategii centra, uvádí Tomáš Duroň, ředitel centra.

Nový majitel investiční skupina Kaprain Holdings, kterou založil český finančník Karel Pražák, plánuje rozvoj centra i jeho bezprostředního okolí. V blízkosti by měl vzniknout hotel a také zábavní centrum pro rodiny s dětmi. Samotnou prodejní plochu plánují postupně rozšířit až na velikost 30 tisíc m2. Outlet ještě pod původním názvem získal prestižní ocenění odborné veřejnosti The Best of Realty, jako nejlepší nové obchodní centrum za loňský rok. Výjimečný je především interiérem ve stylu ulic staré Prahy, sjednocenému stylu označení zastoupených obchodů a vzdušným koridorům. Díky poloze v bezprostřední blízkosti letiště mohou zákazníci sledovat z kryté terasy i přistávající letadla. Zastřešené parkoviště má pak kapacitu 2 400 míst.

Interiér centra Premium Outlet Prague Airport, zdroj: Kaprain

Interiér centra Premium Outlet Prague Airport, zdroj: Kaprain

Interiér centra Premium Outlet Prague Airport, zdroj: Kaprain

Interiér centra Premium Outlet Prague Airport, zdroj: Kaprain

POP nabízí v současnosti na ploše 20 tisíc m2 více než 70 obchodů a přes 200 značek. Ceny by měly být o 30 až 70 % nižší než v běžné distribuci.  Zastoupeny jsou zde značky Karl Lagerfeld, Armani Exchange, Gant, Bogner, Palmers, Barker Shoes, Guess, Barbour, Burberry, Luca Bertelli, La Martina, Prada, Desigual, Fendi, Jacob Cohen, Home and Cook, Delsey, Gucci, Hamleys, Retro Jeans, Blažek, Triumph, Versace a mnoho dalších. Některé obchody v České republice zatím jinde než v POP nenajdete, například Marina Militare, Frankie Morello, Corso Roma, Imperial a Harmont & Blaine. Centrum, do jehož vzniku bylo investováno přes 70 milionů eur, ve své finální podobě nabídne přes 600 pracovních míst.

-zue-