Regionální web Drbna se má rozšířit na Plzeňsko a Ostravsko

čtvrtek, 14. března 2019, 17:15 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Provozovatel regionálních webů Drbna plánuje spuštění dalších nových mutací.

Budějcká Drbna, foto: Trima News

Budějcká Drbna, foto: Trima News

Regionální zpravodajské weby sdružené pod značkou Drbna se v letošním roce dál rozšíří.  „V letošním roce bychom rádi spustili další dva weby na západě Čech v dubnu a poté i v Moravskoslezském kraji. Díky posilování obchodního týmu a jeho výkonnosti umíme vydělat na investice v námi neobsazených krajích a rozvoj redakcí tam, kde fungujeme,“ říká jeden z jednatelů vydavatelství Trima News Petr Jiřička. Nárůst tržeb vydavatelství dosáhl loni 32 % ve srovnání s rokem 2017.

Trima News zatím vydává šest regionálních mutací Drben (Budějcká, Olomoucká, Brněnská, Jihlavská, Liberecká a od loňského roku i Hradecká). Všechny mají jednotnou identitu a sdruženy jsou pod centrální web www.drbna.cz. Vydavatelství od počátku propojuje zpravodajství se sociálními sítěmi. Návštěvnost webů Drbna se v loňském roce podle Google Analytics meziročně zvýšila o 8,5 % na celkových 5,4 mil. uživatelů ročně.

„Úspěch Drben nespočívá jen v tom, že přinášejí informace z regionu, které lidi v dané oblasti zajímá, Drbny jsou do tohoto dění často přímo zapojené,“ doplňuje zakladatel projektu Libor Matoušek. „V loňském roce Drbna podpořila několik charitativních a dobročinných projektů, některé podporujeme dlouhodobě a míníme v tom pokračovat," dodal.

-mav-