Rohlík.cz nově nabízí nákup podle receptů Romana Vaňka

čtvrtek, 14. března 2019, 07:35 Aktuality, Retail MediaGuru

Na Rohlík.cz je možné nakupovat podle receptů Romana Vaňka. V nabídce je 60 receptů, ke kterým lze přímo objednat potřebné ingredience.

Roman Vaněk, autor kuchařek (vlevo) a Tomáš Čupr, zakladatel Rohlík.cz, Foto: MediaGuru

Roman Vaněk, autor kuchařek (vlevo) a Tomáš Čupr, zakladatel Rohlík.cz, Foto: MediaGuru

Český online supermarket Rohlík.cz se spojil s autorem řady kuchařek Romanem Vaňkem a zavádí nákup podle receptů pod názvem Rohlík Chef. Stačí, když si zákazník vybere jeden ze šedesáti receptů a následně se mu zobrazí příslušné suroviny, ze kterých může jídlo uvařit. Od každé ingredience je vždy několik variant za různé ceny. „Nechceme lidi nutit, aby si každý kupoval drahou svíčkovou, proto nabízíme i něco levnějšího. Nová služba má za cíl zjednodušit lidem život,“ říká Tomáš Čupr, zakladatel Rohlík.cz s tím, že do konce roku by chtěli nabízet receptů 200. Název Rohlík Chef je z toho důvodu, že s touto službou může být podle Rohlíku šéfkuchařem každý.

Podle průzkumu Rohlíku od Response Now upřednostňuje 78 % Čechů kvalitu potravin před cenou. Pouze 3 % odpověděli, že pro ně kvalita není důležitá. Rohlík podporuje podnikatele v potravinách, prvovýrobce, farmáře a jinak pomáhá lokálním výrobcům. Spolu se Sklizeno podporuje prvovýrobce i finančně. 

Rohlík hodně propaguje čerstvost potravin, která je podle Tomáše Čupra skutečná. Rohlík se podle něj může srovnávat třeba s Globusem nebo Makro ČR, které nemají moc poboček, zboží se zde točí a je čerstvé.

Roman Vaněk bude nyní tváří Rohlíku na delší dobu. Online supermarket plánuje připravit různé balíčky s nabídkami na Velikonoce, Vánoce, grilování nebo na podporu určitých farmářů. „Když bude možnost, nachystáme recepty pro konkrétní zboží,“ říká k dalšímu vývoji Roman Vaněk. Služba se má dále vylepšovat. Interním cílem je, aby do konce roku tvořila 10 % objednávek, tedy aby ve více než 350 tisících objednávkách byl aspoň jeden Vaňkův recept.

Rohlík.cz měl loni obrat 2,5 miliardy korun při 3,5 milionu objednávek a nakoupilo zde více než 250 tisíc zákazníků. Letos mají v plánu obrat zdvojnásobit na 5 miliard korun. Dodává zboží do 120 minut. Rohlík zavedl pointy, na malé nákupy do 100 korun, filtry na éčka nebo bezplastovou uličku s nabídkou výrobků bez obalu. V únoru spustil službu „Můj regál“ nákup na míru. Prodává i produkty pod privátní značkou a nabídku plánují letos dál rozšiřovat.

-zue-